Zomerse activiteiten in Slot Zuylen aan de Vecht


Muziek, rondleidingen, demonstraties en toneel

OUD-ZUILEN, 20080704 -- In juli en augustus bruist Slot Zuylen van de activiteiten. Elke dag (behalve maandag en vrijdag) zijn er rondleidingen met als thema Breekbaar! Eeuwenoud glaswerk in Slot Zuylen. In het kader van dit thema worden er speciale activiteiten georganiseerd, zoals een zomeravondconcert en demonstraties glasblazen. Daarnaast staat er een spectaculair theaterspektakel op stapel.

Warme klanken, koele dranken
Onder dit motto is er op donderdag 10 juli een zomers avondconcert in Slot Zuylen. Onder het genot van een goed glas kan in informele sfeer geluisterd worden naar muziek voor hobo, fagot en piano van o.a. Bach, Zelinka en Teleman. De musici zijn Beryl ter Haar, Chico Leufkens, Truke Smoor en Felix van Veldhoven.

Glasblazen en wijnproeven
Op de zondagavonden 13 juli en 3 augustus geeft Cees van Olst, glaskunstenaar en directeur van het Nederlands Glasmuseum, demonstraties glasblazen en glasgraveren, voorafgegaan door een inleiding over glas. Aansluitend vindt een rondleiding plaats langs het eeuwenoude glaswerk van Slot Zuylen.
Op woensdagmiddag 6 augustus laat Cees van Olst op een speciale kindermiddag zien hoe glas gemaakt wordt, en kunnen de kinderen onder zijn begeleiding zelf glas graveren.
Het thema over de bijzondere glascollectie van Slot Zuylen wordt op zondag 14 september toepasselijk afgesloten met een wijnproeverij door de wijnconnaisseur Otto Lenselink.

Gijsbreght van Aemstel in Zuylen
Naast de activiteiten rond het glasthema wacht Slot Zuylen deze zomer nog een bijzondere cultureel evenement. Op 14, 15 en 16 augustus wordt de bekendste Nederlandse theaterklassieker, Vondels Gijsbreght van Aemstel, in een eigentijds jasje opgevoerd op het voorplein van Slot Zuylen door Theater Nomade van Ab Gietelink. Een multidisciplinaire voorstelling met klassieke toneeltekst, gregoriaanse techno, bewegende projectieschermen, live videocamera's en vier etalagepoppen op een monumentale locatie.

Gegevens
- Rondleidingen: voor tijden en prijzen zie www.slotzuylen.nl
- Concert 10 juli 19:30 uur, prijs ¤ 10,- (Vrienden/studenten: ¤ 7,50) incl. drankje
- Demonstratie/lezing/rondleiding 13 juli en 3 augustus 19.30 uur, prijs: ¤ 17,50 (Vrienden ¤ 15) incl. koffie en drankje
- Kindermiddag 6 augustus 15-17 uur, prijs volgt via www.slotzuylen.nl
- Theatervoorstelling 14, 15 en 16 augustus 21.00 uur, prijs ¤ 17,50 (reductie ¤ 12,50)*
- Wijnproeverij 14 september: details volgen via www.slotzuylen.nl
- Voor alle activiteiten geldt: reserveren noodzakelijk, tel. 030 2440255, info@slotzuylen.nl





Slot Zuylen