Ministerie van Buitenlandse Zaken

Kamerbrief inzake diplomatieke relaties met de Filipijnen

10-07-2008 | Kamerstuk | Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken

Met verwijzing naar uw schriftelijke verzoek van 13 juni jl. met kenmerk 08-BuZa-B-087, waarin u mij verzocht om de Kamer te informeren over de consequenties voor de diplomatieke relaties met de Filipijnen naar aanleiding van recente berichten over een mogelijk in opdracht van de Filipijnse regering gedane poging de in Nederland verblijvende Filipijnse politieke leider Sison te vermoorden, informeer ik u als volgt.

Ik heb kennisgenomen van de recente berichten over een mogelijk in opdracht van de Filipijnse regering gedane poging de in Nederland verblijvende, Filipijnse politieke leider Sison te vermoorden, alsmede van het feit dat de heer Sison aangifte van bedreiging heeft gedaan.

Uit nader onderzoek is mij gebleken dat deze aangifte onvoldoende opsporingsindicaties heeft opgeleverd, noch enigerlei betrokkenheid van de kant van de Filipijnse regering bij een mogelijke liquidatiepoging heeft aangetoond. Om die reden zie ik dan ook geen aanleiding consequenties te trekken voor de diplomatieke relaties met de Filipijnen.

De minister van Buitenlandse Zaken,

Drs. M.J.M. Verhagen

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl