Gemeente Vlaardingen


Waterweg werkt samen aan Centra voor Jeugd en Gezin

10 juli 2008

De gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zetten zich in voor de verbetering van de zorg gericht op kinderen, jongeren en gezinnen. Op dinsdag 8 juli tekenden drie wethouders samen met vertegenwoordigers van de betrokken partners een intentieovereenkomst om te komen tot de ontwikkeling van Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) in de Waterweg-gemeenten.

De ontwikkeling van Centra voor Jeugd en Gezin is zowel lokaal, subregionaal (de Waterweg-gemeenten) als stadsregionaal (Stadsregio Rotterdam) in volle gang. De drie gemeenten zijn in het kader van het stadsregionale programma Ieder Kind Wint samen benoemd als koplopergemeente. Dit houdt in, dat zij het CJG-concept gezamenlijk uitwerken. Het doel is om in elke gemeente een CJG te vestigen.

Op weg naar een convenant
Om de samenwerking te formaliseren en te borgen hebben de partijen een intentieverklaring ondertekend. De betrokken uitvoeringsorganisaties nemen de verantwoordelijkheid om vanuit hun organisatie een bijdrage te leveren aan het vormgeven van het Centrum voor Jeugd en Gezin in de gemeenten. Zij zijn van plan om in november 2008 hun samenwerking formeel te bekrachtigen in een convenant.

De intentieovereenkomst werd ondertekend door:
Wethouder C.A.C. Daskalakis, gemeente Schiedam
Wethouder A. Attema, gemeente Vlaardingen
Wethouder J. Luijendijk, gemeente Maassluis
Mevrouw M.C.H. Donker, GGD-RR
Mevrouw C. Groenendijk, Careyn
Mevrouw A.M.J. van der Wel, Bureau Jeugdzorg
De heer J. Bovens, Jeugdplein
De heer F.A.M. Bongaerts, Stichting MDNW
Mevrouw K. van der Velden, Steunpunt Onderwijs
Mevrouw M. de Sterke, WSNS