Time : 18:17:03
Date : 10 July 2008
Sender Name: Air Energy SA

OPENBAAR BOD DOOR ENECO OP AIR ENERGY SA SUCCESVOL

Air Energy SA en Eneco kondigen aan dat op vrijdag 4 juli per sluiting van de aanmeldingstermijn voor aandelen Air Energy SA, 968.777 aandelen (zijnde 92,3% van de 1.050.000 aandelen nog niet in het bezit van Eneco) zijn aangemeld. Air Energy Holding NV beschikt daarmee in totaal over 3.803.777 aandelen Air Energy NV, zijnde 97,9% van het totale aandelenkapitaal van Air Energy SA.

Air Energy Holding NV heeft besloten om gebruik te maken van haar wettelijke optie om alle overige houders van aandelen Air Energy SA te verplichten hun aandelen Air Energy SA aan te melden tegen de prijs van het openbaar bod ("squeeze-out").

De squeeze-out procedure zal plaatsvinden tegen dezelfde voorwaarden als het verplichte openbaar bod, derhalve tegen een prijs van 39 euro per aandeel. De squeeze-out aanvaardings periode zal van 22 juli 2008 tot 14 augustus 2008 open zijn.

Aan het einde van deze squeeze-out procedure zal de notering van de aandelen Air Energy SA aan Alternext beëindigd worden en zullen de aandelen derhalve niet meer worden verhandeld op enige gereglementeerde markt of multilateraal handelsfaciliteit.

Air Energy Holding NV is voor bijna 85% in handen van Eneco en voor ruim 15% in handen van Air Energy SA's oprichters en top management.

Over Air Energy

Air Energy (www.airenergy.be) werd opgericht in 2001 en is een groep actief in de productie van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, met name uit windenergie. Met een projectenportfolio van 380 MW, waarvan 55 in functie en 26 MW in opbouw, is Air Energy één van de marktleiders in de sector van de windenergie in België. Het bedrijf is genoteerd op Alternext by Euronext Brussel, en wordt indirect gecontroleerd door de Nederlandse groep Eneco.

Voor meer informatie :
Frédéric Dawans - Tel + 32 81 64 05 07 -info@airenergy.be
http://www.airenergy.be

Over Eneco

Eneco (www.eneco.nl) is een van de drie leidende energiebedrijven in Nederland. Eneco voert een geïntegreerde distributiestrategie en richt zich op productie, transport, handel, levering en meting van energie (elektriciteit, gas en warmte) en daaraan gerelateerde producten en diensten. Eneco transformeert zich naar een duurzame energieonderneming, in nauwe samenwerking met haar klanten. In totaal bedient Eneco circa twee miljoen zakelijke en huishoudelijke klanten. Eneco heeft 5.300 medewerkers die voornamelijk hun standplaats hebben in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam. Eneco heeft tevens een dochtervennootschap in Mechelen, België.

URL: http://www.airenergy.be