Universiteit van Tilburg

Universiteit van Tilburg 3 juli 2008

Starterslift, UvT en ABN AMRO organiseren Summerschool Ondernemerschap

Vijfentwintig studenten van de Universiteit van Tilburg nemen in de week van 7 juli deel aan een intensieve training in het ondernemerschap. Dat doen zij tijdens de Summerschool Ondernemerschap, een initiatief van ABN AMRO, Starterslift en de Universiteit van Tilburg. Vrijdag 11 juli wordt het beste ondernemingsplan gekozen.

De vijfentwintig geselecteerde studenten hebben vooraf een idee ingediend over het bedrijf dat ze willen opzetten. Onder begeleiding van experts van de Universiteit van Tilburg, ABN AMRO, de Starterslift van de UvT en succesvolle ondernemers werken de studenten hun idee uit tot een volwaardig ondernemingsplan. Tevens ontwikkelen de ondernemers in spe hun ondernemersvaardigheden door middel van trainingen. Met deze Summerschool hopen de Universiteit van Tilburg, Starterslift en ABN AMRO studenten te interesseren voor het ondernemerschap.

De Summerschool beleeft inmiddels zijn derde editie en breidt zich elk jaar verder uit. Dit jaar wordt de summerschool georganiseerd in samenwerking met hogescholen en universiteiten in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Zwolle, Eindhoven en Enschede.

Vrijdag 11 juli wordt bij ABN AMRO in Amsterdam bekend gemaakt welke student het beste ondernemingsplan heeft. De prijs daarvoor is advies en coaching van ABN AMRO. Elke stad kent bovendien ook een eigen winnaar. In Tilburg zal Starterslift de prijs uitreiken.