Gemeente Almelo

Gemeente Almelo biedt Zomeravondconcert aan met Orkest van het Oosten

4 juli 2008 - Dit Zomeravondconcert is vrijdag 11 juli 2008 van 21.00 tot 22.15 uur op de Koornmarkt in Almelo. Het Orkest van het Oosten onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend speelt een gevarieerd programma. Een gratis concert voor jong en oud.

Het Zomeravondconcert wordt georganiseerd door de gemeente Almelo en is onder meer mogelijk door hoofdsponsor Urenco en een bijdrage van Stadsfonds Almelo.Wethouder Reinier van Broekhoven: "Wij zijn blij dat wij de inwoners van Almelo en omstreken een mooi concert kunnen aanbieden. Door onverwachte ruimte in de agenda van het Orkest van het Oosten deed deze mogelijkheid zich voor. In een zeer korte periode hebben wij, met inzet van velen, één en ander kunnen regelen zodat deze vrijdag een prachtig, gratis toegankelijk, concert wordt gehouden in het hart van Almelo".

pleinconcert 2007 op de Koornmarkt

Op de Koornmarkt worden stoelen geplaatst. Bezoekers die verzekerd willen zijn van een zitplaats wordt aangeraden op tijd naar de Koornmarkt te komen. Voor minder valide bezoekers is er een aantal plaatsen gereserveerd. Vanzelfsprekend zijn de horecazaken aan de Koornmarkt gedurende het concert geopend en ook van die terrassen is het concert te volgen. De parkeergarages `Stadhuisplein' en `Stadserf' aan het Hagenpark zijn 's avonds tot 24.00 uur geopend.

Programma
Het programma van het Orkest van het Oosten onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend is als volgt (volgorde van programma kan wijzigen):

* Mendelssohn - Ouverture Midsummer Nights Dream
* Beethoven - Delen uit Symfonie nr. 6

* Rossini - Ouverture Wilhelm Tell

* Händel - The Royal Fireworks music