Gemeente Soest

Met Belgerinkel naar de winkel

Datum: 08/07/2008

Prijsuitreiking actie 'Met Belgerinkel naar de winkel'

Vrijdag 11 juli om 19.30 uur reikt wethouder Lemmen samen met de heer Boshuis van fietsspecialist Profile Soest de hoofdprijs uit van de actie 'Met Belgerinkel naar de Winkel'. Dit gebeurt bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

De actie 'Met Belgerinkel naar de winkel' liep van 10 mei tot en met 28 juni. Tijdens deze periode werd de fiets gepromoot als het vervoermiddel dat bij uitstek geschikt is voor een boodschapje.

Er zijn tal van argumenten om met de fiets boodschappen te doen:
* fietsen is gezond;

* je hebt geen last van parkeerproblemen en verkeersopstoppingen;
* het is beter voor de luchtkwaliteit;

* en op de fiets veroorzaak je minder geluidshinder en geuroverlast dan met de auto.

Dank aan winkeliers

66 winkeliers in Soest en Soesterberg ondersteunden de actie. Iedere keer als iemand op de fiets boodschappen ging doen bij één van de deelnemende winkeliers, kreeg men een stempel op de speciale spaarkaart. In Soest zijn 565 volle spaarkaarten ingeleverd en onder deze kaarten zijn ruim 60 prijzen verloot die beschikbaar zijn gesteld door de winkeliers. De gemeente is blij met de actieve bijdrage van de lokale middenstand. Zonder hun inzet was deze actie om het fietsen te promoten niet mogelijk.

Prijswinnaars

De winnares van de hoofdprijs is vrijdag 11 juli uitgenodigd op het gemeentehuis om haar prijs in ontvangst te nemen. De andere prijswinnaars krijgen een brief waarin staat wat zij hebben gewonnen en door welke winkel de prijs beschikbaar wordt gesteld. Met de brief kunnen ze hun prijs dan ophalen in de winkel. Dit kan tot en met 30 september.

Blijven fietsen

De gemeente hoopt dat bewoners ook na de actieperiode gebruik blijven maken van de fiets als ze boodschappen gaan doen. Als we ervan uitgaan dat voor een uitgedeelde stempel een afstand van gemiddeld twee kilometer is gefietst, dan heeft dit een besparing opgeleverd van ongeveer 2.825 euro aan autokosten en 1.921.000 gram aan CO2-uitstoot.

Pak de fiets en je wint altijd!

.