Gemeente Dirksland


Officiële opening wijksteunpunt Vollenhoven aan de Pieterstraat in Melissant

Vrijdag 11 juli aanstaande om 14:00 uur wordt de samenwerkingsovereenkomst voor het wijksteunpunt Vollenhoven getekend. Hiermee start de dienstverlening. In september wordt het wijksteunpunt officieel geopend. Het wijksteunpunt is een onderdeel van het onlangs opgeleverde nieuwbouwcomplex aan de Pieterstraat in Melissant, genaamd Vollenhoven. Het wijksteunpunt is een gezamenlijk initiatief van Stichting Sjaloom Zorg, Stichting ZorgSaam, Stichting Zuidwester, Gemeente Dirksland, Woningbouwvereniging Dirksland en Rabobank Goeree-Overflakkee.

Stichting Sjaloom Zorg beheert het complex. Zij zijn ook coördinator voor het wijksteunpunt en spannen zich onder andere in voor het organiseren van activiteiten in het wijksteunpunt voor senioren. In het wijksteunpunt zijn ook een pedicure, huisarts en fysiotherapeut aanwezig. Verder heeft het steunpunt een apotheek functie en een bibliotheek voorziening.

Het wijksteunpunt is er voor alle inwoners van Melissant. In het bijzonder senioren, mensen met een beperking of chronische ziekte, hun familieleden en mantelzorgers zullen een beroep doen op het wijksteunpunt. Zij kunnen met diverse vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn bij het wijksteunpunt terecht.

Het wijksteunpunt is een laagdrempelig en fysiek, telefonisch en digitaal goed bereikbaar servicecentrum. De gemeente Dirksland biedt op woensdagochtend dienstverlening op het gebied van Wmo. Medewerkers van de Rabobank Goeree-Overflakkee zijn drie dagdelen per week aanwezig. Naast een pinapparaat is er ook (voor ouderen) een beveiligde computeromgeving aanwezig waar zij kunnen internetten.

Het wijksteunpunt is iedere werkdag geopend van 9:00-16:00 uur. De balie is geopend van 9:00-12:00 uur. Het loket is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-601444.