Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Opening Cruyff Court in Utrechtse wijk Kanaleneiland

09-07-2008

Kinderen en jongeren van de Utrechtse krachtwijk Kanaleneiland hebben vanaf vrijdag 11 juli een nieuw sport- en speelveld, Cruyff Court Kanaleneiland. De Utrechtse wijk Kanaleneiland is één van de veertig krachtwijken van minister Vogelaar en is een kinderrijke wijk. De Cruyff Court geeft een gezonde en sportieve impuls aan de wijk.

Op de Cruyff Court kunnen jongeren plezierig en veilig sporten, bewegen en spelen in hun eigen wijk. Wethouder Harm Janssen en Piet Hubers van de Stichting Cruyff Courts KNVB Velden openen vrijdag het nieuwe Cruyff Court Kanaleneiland met het startschot voor een schooltoernooi. De drie Hart van Noord scholen, Stichting Comeback, Stichting Image, Youth for Christ en enkele sportverenigingen in de buurt gaan gebruik maken van het sportveld.

Wijkverbetering
De Cruyff Court Kanaleneiland is een maatregel uit het wijkactieplan Kanaleneiland. De gemeente, wooncorporaties en bewoners werken hard om van Kanaleneilend een krachtwijk te maken: een vitale woon-, werk- en leefomgeving waar het prettig wonen is en waar mensen betrokken zijn bij de samenleving.

De gedachte achter de Cruyff Courts is dat sportactiviteiten kinderen een alternatief bieden voor rondhangen op straat. Bovendien bevordert sport de integratie, respect en zelfvertrouwen. De Cruyff Foundation en de KNVB willen de komende jaren circa honderd Cruyff Courts in Nederland realiseren. Utrecht opende eerder al twee Cruyff Courts, in de wijk Hoograven en in Ondiep.