Ingezonden persbericht


Radio 6

Persbericht 9 juli 2008

Vanaf vrijdag het North Sea Jazz festival live op Radio 6

55 uur radio met live concerten, interviews en reportages vanuit Ahoy

Radio 6 zendt het North Sea Jazz Festival in Rotterdam live uit. Vanaf aanstaande vrijdag 11 juli t/m zondag 13 juli brengt de zender 55 uur jazz vanuit de speciale studio op het festivalterrein. Met exclusieve live-registraties van onder andere Herbie Hancock, Buddy Guy, Al Jarreau, José James, Pat Metheny, Chaka Khan en Angie Stone. De speciale uitzending is elke dag te horen van 6.00 tot 01.00 uur. Na 01.00 uur zendt Radio 6 een selectie uit van de beste optredens tijdens North Sea Jazz 2008.

Radio 6 is in Ahoy aanwezig met een eigen studio zodat de North Sea Jazz bezoeker naast de vele optredens ook de radio uitzendingen live kunnen meemaken. In de Radio 6 studio schuiven diverse artiesten aan bij presentatoren Co de Kloet en Vincent van Engelen.

Dit is het live programma op Radio 6:

Vrijdag t/m zondag: 16.00 tot 18.00 uur: The Beat

Presentator Jaap Brienen blikt op vrijdag vooruit op de eerste dag met veel muziek en sfeerreportages. Op zaterdag en zondag blikt hij terug op de dag ervoor met opnames, reacties en achtergrondreportages.

Vrijdag t/m zondag: 18.00 tot 01.00 uur: Live verslag van North Sea Jazz Festival

Interviews, festivalimpressies en heel veel concerten vanuit de Radio 6 studio. Presentatie Co de Kloet en Vincent van Engelen


- Vrijdag: concertregistraties van onder andere Bobby McFerrin met de NDR Big Band, Zuco 103, Charles Lloyd, Al Jarreau, Sergio Mendez, Herbie Hancock en Bootsie Collins. Om 22.00 uur een opname van het optreden en een interview met Eliane Elias


- Zaterdag: concertregistraties van onder andere Pat Metheny, José James, Roy Hargrove Quintet en Sharon Jones en twee concerten van de vrijdag van New Cool Collective en Angie Stone.


- Zondag: concertregistraties van onder andere Joe Jackson, Diana Krall, Bobby McFerrin en Buddy Guy. Daarnaast registraties van de zaterdag gespeelde concerten van Chaka Khan en Horacio Fernandez.

Zie www.radio6.nl voor meer informatie over de programmering, muziek, cultuur en blogs



Ingezonden persbericht