Fight cancer en Loveland Festival op tour door Nederland

10/07/2008 12:21

KWF Kankerbestrijding

Amsterdam, 10 juli 2008 - Vrijdag 11 juli start op de Grote Markt van Haarlem de unieke tour "Fight cancer on tour to Loveland Festival". Na het succes van vorig jaar, rijden ook dit jaar de grootste dj's van Loveland Festival mee in de excentriek omgebouwde garbage truck van Fight cancer. Tijdens de gratis evenementen komen de dj's vanuit de muziekwagen in actie voor de strijd tegen kanker.

Tijdens de optredens zijn er vrijwilligers aanwezig die omstanders kunnen informeren over het doel en de missie van Fight cancer. Geïnteresseerden kunnen zich direct inschrijven als donateur. Vorig jaar heeft de tour met ongeveer 15 uur draaien 30.000 Euro opgeleverd! Natuurlijk zet de organisatie dit jaar alles op alles om opnieuw zo'n mooi resultaat te halen. Daarom zijn er tevens kaarten te koop voor Loveland Festival waarvan de helft van de opbrengt direct naar Fight cancer gaat. Iedereen die graag naar Loveland Festival 2008 wil gaan én het goede doel een warm hart toe draagt, koopt zijn tickets dus tijdens de tour.

Tourplanning

Vrijdag 11 juli: 22.00 - 00.00 Grote Markt, Haarlem (Dj's Marnix & Roog)

Zaterdag 12 juli: 11.00 - 14.00 Olympisch stadion, Amsterdam (Sander Hucke & Spinnin' Negro)

22.00 - 00.00 Het Plein, Den Haag (Dj's Marnix & Chuckie)

Vrijdag 18 juli: 18.00 - 20.00 Wilhelminaplein, Eindhoven (DJ's Marnix & Mason)

22.00 - 00.00 Neude, Utrecht (Dj's Marnix & Mason)

Zaterdag 19 juli: 22.00 - 00.00 Dam, Amsterdam (Dj's Marnix & Secret Cinema)

Zondag 20 juli: 18.00 - 22.00 Raadhuisplein, Zandvoort (Dj's Marnix & Gregor Salto)

Specifieke doelgroep

Dj en organisator Marnix Bal: "De ziekte kanker is voor iedereen onvermijdelijk geworden, of het nu jezelf aangaat of iemand in je directe omgeving. Dit geldt ook voor mij. Met Loveland probeer ik een steentje bij te dragen aan het bewustzijn van de noodzaak van kankerbestrijding. In samenwerking met Fight cancer sporen wij een specifieke doelgroep van twintigers en dertigers aan om concreet actie te voeren. Juist omdat kanker zo'n serieus probleem is, is het volgens ons goed om het leven te vieren en actief te vechten tegen kanker."

Fight cancer

Fight cancer is een actielabel van KWF Kankerbestrijding gericht op jongeren en werft op een onconventionele manier fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en begeleiding van kankerpatiënten.