Timmermans naar informele EU-ministersbijeenkomst in Brest

Staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken) woont op zaterdag 11 juli de informele ministriële EU-bijeenkomst in Brest bij. Op uitnodiging van het Franse voorzitterschap spreken de ministers voor Europese Zaken van de EU-landen o.a. over het Verdrag van Lissabon en de communicatie met Europese burgers. De bijeenkomst vindt plaats in aanwezigheid van Margot Wallström, vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor Institutionele betrekkingen en communicatiestrategie.

Op de bijeenkomst zal ook ruim aandacht worden besteed aan het Frans-Nederlandse sportmemorandum waarin beide landen pleiten voor een betere bescherming van de sport binnen de EU. Het memorandum werd in oktober 2007 gepresenteerd als reactie op het zogenaamde Witboek Sport van de Europese Commissie. Dit onderwerp wordt tijdens de informele bijeenkomst besproken in aanwezigheid van UEFA-voorzitter Michel Platini.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ahmed Dadou, persvoorlichter van staatssecretaris Timmermans, op 06-52503970 of via ahmed.dadou@minbuza.nl

Link naar Frans-Nederlands sportmemorandum:
http://www.minbuza.nl/binaries/minbuza_europese_samenwerking/pdf/memorandumwitboeksportnl.pdf