Gemeente Tytsjerksteradiel


Graffitiproject aan de Schoolstraat in Burgum

In de Schoolstraat in Burgum op terrein van het oude "Luifeltje" en "ToBerch" is een prachtige, nu nog maagdelijke, schutting verrezen. Stichting Welzijn Tytsjerksteradiel bedacht dat het een leuke vakantieactiviteit zou kunnen zijn om deze schutting te voorzien van schilderingen/graffiti. Hierover is ter plekke overleg geweest met Henk Kooi (ToBerch) en later met Bauke van der Meer (Luifeltje). Beide waren enthousiast.

Uniek ontwerp

Om te voorkomen dat de schutting al eerder wordt voorzien van losse kunstuitingen hebben we snel gereageerd en zijn snel een aantal jongeren benaderd. De jongeren starten op donderdag 10 juli met de voorbereidingen en het ontwerp.

Vrijdag 11 juli voorzien een viertal jongeren met hulp van jongeren uit Kiehool de 20 meter lange schutting van een uniek ontwerp. Met deze klus zijn zij waarschijnlijk de hele dag bezig.

Flexibel jongerenbudget

Het project wordt gefinancierd door de gemeente Tytsjerksteradiel uit het z.g. "flexibel jongerenbudget". Een budget dat sinds 2003 bestaat en is bedoeld om direct te kunnen reageren op initiatieven van en voor jongeren in onze gemeente.

Soortgelijk project is in 2004 uitgevoerd aan de Lageweg te Burgum en was een groot succes.

Postbus 3, 9250 AA, Burgum
Bezoekadres:

Raadhuisweg 7, 9251 GH, Burgum
tel (0511) 460 860, fax (0511) 460 861,
e-mail: gemeente@t-diel.nl