VVD


11-7-2008

Handen af van de kinderopvang!

De VVD maakt zich grote zorgen over de toekomst van de kinderopvang in Nederland! Kinderopvang is belangrijk voor de ontplooiing van ouders, verzorgers, maar ook voor kinderen. De voorgenomen bezuinigingen van dit kabinet zullen grote gevolgen hebben voor de kinderopvang. Gevolgen die de VVD zichtbaar wil maken.

Daarnaast wil de VVD een inventarisatie maken van zaken die de kwaliteit van de kinderopvang zouden kunnen verbeteren. Daarom gaan de VVD-fracties in de maanden juli en augustus op werkbezoek bij de kinderopvang instellingen en organisaties. De VVD wil zich tijdens dit werkbezoek laten informeren over de problemen die in de kinderopvang ontstaan nu het kabinet de regeling kinderopvang terugdraait.

Tijdens het bezoek zal een aantal vragen worden gesteld aan de medewerkers, ouders en (waar mogelijk) kinderen. De antwoorden op deze vragen zullen verzameld worden en gebruikt worden om een goede analyse te maken van de problemen in de kinderopvang, en de gevolgen van het aanpassen van de regeling voor bijvoorbeeld ouders, kinderdagverblijven en gastouderbureau's.

De gegevens en analyses die uit deze bezoeken naar voren komen willen wij op 3 september tijdens de Dag van de Kinderopvang aan de VVD Tweede Kamerfractie aanbieden.

Voor meer informatie over de standpunten van de VVD ten aanzien van kinderopvang kunt u kijken op de website www.vvd.nl/kinderopvang of op de site van woordvoerder Ineke Dezentjé Hamming www.inekedezentjehamming.nl. U kunt ook mailen via i.dezentjehamming@tweedekamer.nl. Kijk ook op:
http://vvdkinderopvang.hyves.nl