Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 11-07-2008

Aanhouding dankzij getuige

MIJDRECHT Omdat een vrouw snel de politie belde toen ze verdachte mannen op de Kerkvaart zag lopen, kon de politie donderdagavond een verdachte aanhouden en een inbraak voorkomen.

Omstreeks 22.30 uur zag de vrouw op een afgesloten terrein mannen lopen in donkere kleding. De mannen hadden over een hek moeten klimmen om op het betreffende terrein te komen. Dit vertrouwde de vrouw niet en ze schakelde de politie in. Agenten gingen op zoek naar de mannen en vonden één van hen in een doodlopend steegje. De 16-jarige jongen uit Mijdrecht is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Agenten zagen dat een deur van een krantendepot openstond. De zaak is in onderzoek.

Jongetje gewond na val uit raam

ABCOUDE Een 2-jarig jongetje is donderdagavond gewond geraakt toen hij uit een raam van een woning aan de Theo Snoekstraat viel. De politie kreeg omstreeks 20.40 uur melding van het feit dat een jongetje van enkele meters hoogte uit een raam was gevallen. Toegesnelde agenten hoorden het kindje huilen, wat in ieder geval betekende dat hij aanspreekbaar was. De traumahelikopter werd ingezet om medische bijstand te verlenen. Het jongetje is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam vervoerd.