Gemeente Schiedam


Juli

Vuurwerkshow tijdens jarig Maasboulevardfeest

09 juli 2008

De aftrap van de twintigste editie van t Maasboulevardfeest is op donderdag 10 juli. Het feest, ooit begonnen als een bescheiden voetbaltoernooi met een kratje bier erbij, is in twintig jaar uitgegroeid tot een grootschalig vierdaags evenement. Tot en met zondag 13 juli staat Schiedam een bomvol programma te wachten.

Het feest start donderdag 10 juli met Schiedam Classics: Jazz & Swing. Pete's Corner Big band en gastzangeres Sue Moreno laten het publiek swingen op de beste klassiekers uit de jaren 40, 50 en 60. Op vrijdagavond 11 juli swingt iedereen op zijn eigen muziek met een koptelefoon op het hoofd tijdens De Stille Disco. Uiteraard ontbreekt ook het vrijdagfestival niet met optredens van onder meer Convoi Exceptionnel, Footloose, Radioacoustic en Miracle. Het vrijdagfestival is traditiegetrouw de muzikale omlijsting van het traditionele darttoernooi.

Vuurwerk
Zaterdag overdag treedt meidengroep Djumbo op en voor de allerkleinsten is Clown Jopie van de partij. Aan het eind van de middag start het popfestival met optredens van de Engelse bands The Brew en The Keytones. Afsluiter van het popfestival is de band Vixy. Maar de zaterdagavond wordt pas echt afgesloten met vuurwerk. Om 23.30 uur trakteert t jarige Maasboulevardfeest het publiek en omwoners op een spectaculaire show. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf de Nieuwe Maas. Als gevolg hiervan wordt een half uur lang het vaarverkeer volledig stilgelegd.

Ook op zondag is overdag veel te doen voor kinderen. Naast de grote hoeveelheid luchtkussens is het genieten van onder meer het Kleintje Kaf kindertheater. En alle geliefden opgelet: in The Chapel of Love kun je een Maasboulevardhuwelijk afsluiten met je vriend of vriendin! Een andere topattractie is de rondvaart over de Nieuwe Waterweg met de stoomsleper De Hercules. Zondagmiddag begint het meezingen om 12.00 uur met het Hollandse Hits Festival met optredens van De Dikdakkers, Het Feestteam, Dennie Christian, Jim en Rene Schuurmans.

t Maasboulevardfeest
Maasboulevard, Schiedam
Gratis toegang
Donderdag 10 juli 19.00 - 23.00 uur
Vrijdag 11 juli 19.00 - 24.00 uur
Zaterdag 12 juli 10.00 - 01.00 uur
Zondag 13 juli 10.00 - 19.00 uur
www.maasboulevardfeest.nl

Klik hier voor meer informatie.