Gemeente Schiedam


Juli

Eerste Schiedamse Veteranendag groot succes!

09 juli 2008

De reacties in het gastenboek dat tijdens de eerste Schiedamse Veteranendag op 2 juli jl. kon worden getekend logen er niet om: eindelijk erkenning!, 60 jaar goed gemaakt, je voelt dat je gewild bent, goed georganiseerd, hopelijk tot volgend jaar.

Kortom, de veteranen van zowel de oudere als de jongere generatie hebben genoten.

Veteranendag - groepsfoto (foto: Jan van der Ploeg)

Klik op de foto om deze op groot formaat in een nieuw scherm te openen.

De Veteranendag stond in het teken van elkaar ontmoeten. Veel veteranen zijn elkaar uit het oog verloren of zijn niet meer in staat om elkaar te bezoeken of op een andere wijze te spreken. Veteranendag bleek bij uitstek de gelegenheid om oude contacten weer eens aan te halen en ervaringen van vroeger met elkaar te delen. Maar het ging ook om erkenning! Burgemeester Verver onderstreepte in haar welkomstwoord dat het van groot belang is de veteranen die in welk land en in welke periode dan ook hebben gediend erkenning verdienen.

Veteranendag (foto: Bert van der Schee)

Naast het aangeboden buffet bestaande uit Chinese lekkernijen stond een optreden van Schiedams dameskoor Pur Sang o.l.v. Annette Rogers op het programma. De liederen van weleer werden door de veteranen herkend. Men neuriede of zong mee.

Veteranendag - Dameskoor Pur Sang (foto: Bert van der Schee)

Bij het afscheid nam vrijwel iedere veteraan de gelegenheid om de burgemeester de hand te schudden en haar te bedanken voor de geboden gelegenheid. Dé langverwachte erkenning werd zeker ervaren.

Schiedam kijkt terug op een geweldige veteranendag. Deze zal vast en zeker volgend jaar worden herhaald!

Klik hier voor meer informatie.