Senternovem


09-07-2008 | `Bsik Experience' geslaagd en druk bezocht

Dinsdag 8 juli 2008 organiseerde SenterNovem 'Bsik Experience' voor de Bsik-consortia en andere Bsik-betrokkenen. Ruim 125 personen waren aanwezig in het Atrium van het ministerie van Economische Zaken waar het evenement plaatsvond.

Van Velzen

Het eerste deel van de middag was gericht op de stand uitkomsten en de follow-up van de midterm evaluatie.
Dhr W. van Velzen, de nieuwe voorzitter van de Commissie van Wijzen en Jan Nieuwenhuis, voorzitter van de werkgroep ICES/KIS - die tevens optrad als dagvoorzitter - lichtten deze onderwerpen toe.

Hierna volgden twee boeiende sessies die beiden interessante zaken naar voren brachten. In de sessie `Lessons Learned in Bsik' presenteerden 3 sprekers - Prof. van Nunen van Transumo, Prof. Hertberger van Biorange/ VL-e en Prof. Reinhoudt van NanoNed - ervaringen uit hun Bsik projecten. Vervolgens poneerden zij daaruit een stelling aan het publiek waaruit onder leiding van Donatello Piras van het Nederlands Debatinstituut soms pittige discussies ontstonden. Zoals bijvoorbeeld de stelling: De oplossing voor de Mobiliteits problematiek zit hem in het belonen van goed gedrag! onder het motto laat u verleiden de spitsen te mijden en duurzaam te rijden.

Vragen uit de zaal mw vd Band Voor of tegen

Voor de communicatiemedewerkers van de Bsik projecten was er een specifieke sessie gewijd om ervaringen uit te wisselen en mogelijkheden tot samenwerking te verkennen. Een goede start was de presentatie van dhr. Hasselaar van Habiforum. Dat er animo was bleek snel, na afloop zijn meteen drie vervolgworkshops gepland.

Zegveld Deel twee van de middag stond in het teken van het afscheid van prof. ing. Walter Zegveld als voorzitter van de Commissie van Wijzen ICES/KIS.

Buijink Tijdens het mini-symposium spraken dhr. Zegveld zelf en de heren Sistermans (voorzitter van de AWT) en Winsemius (voorzitter van de WRR en oud-voorzitter van Gigaport over het thema `het Nederlandse innovatielandschap in de afgelopen jaren'. Vervolgens sprak de secretaris-generaal van Economische Zaken, Chris Buijink, Walter Zegveld toe en dankte hem namens de minister van Economische zaken. Door alle sprekers werd Zegveld omschreven als een zeer wijs man.

Hierna was er tijd om nog uitgebreid na te praten en te borrelen en kon er teruggekeken worden op een geslaagde bijeenkomst met vele positieve reacties, boeiende lessen voor de toekomst, en nieuwe afspraken.

In gesprek Onderons Koffie met McGillvry