AutoRai

Veel veiligheidsprijzen voor de Subaru Forester

(7/11/2008)
Kort nadat de Subaru Impreza al door testcentra over de hele wereld werd gelauwerd vanwege zijn uitmuntende veiligheidsniveau, werden ook de resultaten bekend van de botsproeven met de nieuwe Subaru Forester. En die zijn minstens zo positief!

Inmiddels is meer dan afdoende bewezen dat Subaru zich op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid kan meten met de best scorende automerken ter wereld. Al decennia beschikt de Japanse fabrikant op deze punten over een fantastische reputatie. Door de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen te combineren met USPâs als permanente vierwielaandrijving, een laag zwaartepunt (boxermotoren!) en een grensverleggend sterke carrosseriestructuur, behoort Subaru ook om zijn uitmuntende veiligheidsniveau tot de meest geprezen merken ter wereld.

Subaru is er alles aan gelegen om deze reputatie eer aan te blijven doen. Iets dat voortreffelijk lukt, gezien het feit dat ook de nieuwste modellen, zoals nu de Subaru Forester, inmiddels weer tal van onderscheidingen hebben gekregen.

Een kort overzicht met betrekking tot de nieuwe Forester:

NHTSA NCAP (Verenigde Staten)
De Amerikaanse overheidsinstantie NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de NCAP-botsproeven in de VS. Na het uitvoeren van het omvangrijke testprogramma kreeg de nieuwe Subaru Forester een maximale score van vijf sterren en nog eens een vier sterrenwaardering voor de rollover proef.

ANCAP (Australië)
De ANCAP, de Australische versie van âonzeâ Euro-NCAP heeft, evenals de Amerikaanse NCAP (New Car Assessment Program), de Subaru Forester beloond met de hoogste vijf sterrenwaardering voor inzittendenbescherming. Daarmee is de Forester de bestscorende auto in de compacte SUV-klasse.

IIHS (Verenigde Staten)
De âTop Safety Pickâ wordt jaarlijks uitgereikt door het onafhankelijke Amerikaanse veiligheidsinstituut IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Sinds jaar en dag vormen de resultaten van de door het IIHS uitgevoerde testprogramma een belangrijke leidraad voor Amerikaanse consumenten. Alleen de hoogst scorende autoâs verdienen de âTop Safety Pickâ. En die is nu gegaan naar de nieuwe Subaru Forester vanwege zijn baanbrekende botsveiligheid. Saillant detail: ook de vorige generatie Forester kreeg destijds de âTop Safety Pickâ!

âMaximale zekerheidâ
Marcel Hollaar, general manager sales en marketing van Subaru Benelux, ziet de uitkomsten van de diverse tests als het zoveelste bewijs voor het feit dat een Subaru zijn gebruikers altijd zoveel mogelijk veiligheid biedt. âDat was altijd al zo en wordt nu overtuigend in onze nieuwste producten gecontinueerd. En wel op alle fronten, want je weet immers niet of je ooit in een (en zo ja, wat voor) crash je terechtkomt. Daarom is het zo belangrijk dat de consument een auto kiest die je in alle gevallen ook qua bescherming maximale zekerheid biedt."