Gemeente Loppersum

Gezamenlijke aanbesteding kleinschalig openbaar vervoer en doelgroepenvervoer

Persbericht 11 juli 2008

Voor het eerst wordt het kleinschalig openbaar vervoer en het doelgroepenvervoer (CVV-, Wmo- en leerlingenvervoer) gezamenlijk door de gemeenten en het Openbaar Vervoer Bureau Groningen Drenthe aanbesteed. Dit betreft onder andere de Regiotaxi / Wmo-deeltaxi (voor mensen met mobiliteitsbeperkingen) en het leerlingenvervoer. Op initiatief van het Openbaar Vervoer Bureau Groningen Drenthe zijn alle gemeenten in Groningen en Drenthe hierbij betrokken. Gebruikers van het kleinschalig openbaar vervoer in de gemeente Loppersum krijgen vanaf 13 december 2009 te maken met veranderingen. Gezien lopende contracten met huidige vervoerders zal het voor het doelgroepenverkeer naar alle waarschijnlijkheid tot 2011 duren voor enig effect merkbaar zal zijn.

Eén vervoerder

Via deze nieuwe aanbesteding wordt geprobeerd een contract met één vervoerder af te sluiten.

Door de integratie van het vervoer wordt kleinschalig vervoer nog toegankelijker voor de doelgroepen. Tevens is de verwachting dat één vervoerder een betere kwaliteit kan leveren én efficiënter zijn chauffeurs en voertuigen in kan zetten. Ook routes, haltes en dienstregeling en service kunnen beter worden afgestemd op de reizigers en hun bestemmingen.

Inspraakperiode

Het ontwerp-bestek ligt tot 26 september 2008 ter inzage op het gemeentehuis, Molenstraat 12 te Loppersum. U kunt het tevens hieronder downloaden. De Adviesraad Wmo is inmiddels geïnformeerd en uitgenodigd voor een inspraakreactie. Na vaststelling in oktober kunnen vervoerders hun offerte indienen bij het Openbaar Vervoer Bureau Groningen Drenthe.


* Ontwerp bestek aanbesteding kleinschalig OV.pdf