Gemeente Bronckhorst

Uitbreidingswijk 't Soerlant IV Zelhem: bouwrijp maken start na zomer

De gemeente Bronckhorst breidt de kern Zelhem uit met woonwijk 't Soerlant IV. Het gaat om 35 rijwoningen (waarvan 25 voor starters), tien halfvrijstaande, zes geschakelde en tien vrijstaande woningen. Op 22 mei jl. werd het bestemmingplan onherroepelijk en op dit moment vindt de verkoop van de woningen en bouwkavels plaats. Het is de planning dat na de bouwvakvakantie het bouwrijpmaken start, waarna ook de bouw kan beginnen.

Verkoop woningen en uitgifte bouwkavels

Voor alle woningen en bouwkavels geldt het uitgiftebeleid dat eerst gegadigden die al waren ingeschreven op de inmiddels beëindigde registratielijst (van de voormalige gemeente Zelhem) in aanmerking komen. Alsnog inschrijven voor deze lijst is niet meer mogelijk. Als er woningen of kavels overblijven, kunnen gegadigden die niet op deze lijst staan in aanmerking komen. Aan gegadigden met een maatschappelijke en/of economische binding met de gemeente wordt het eerste halfjaar voorrang verleend. Daarna komen ook niet-inwoners in aanmerking.

Projectwoningen
De rijwoningen, de halfvrijstaande woningen en de geschakelde woningen worden gerealiseerd door Goldewijk Projectontwikkeling, Bouwbedrijf EBU Doetinchem en Van Campen Planontwikkeling en door hen op de markt gebracht. De gemeente is eigenaar van de grond waarop de woningen worden gebouwd en heeft met de ontwikkelaars afspraken gemaakt over de samenstelling van de woningen, de bouwvormen, verkoopprijzen en de wijze en voorwaarden van verkoop. Geïnteresseerden die in aanmerking willen komen voor één van deze woningen, kunnen voor informatie terecht bij Luimes & Lebbink Makelaars, website: www.luimes-lebbink.nl, tel. (0314) 62 42 15.

Vrije sector
De vrije sector bouwkavels zijn bedoeld voor de bouw van vrijstaande woningen (particulier opdrachtgeverschap) en de gemeente geeft deze uit. De kavels worden, indien na de aanschrijving van eerdergenoemde registratielijst nog kavels beschikbaar zijn, uitgegeven door verloting. Als de gemeente kavels verloot, staat hierover alle informatie op de website www.bronckhorst.nl en in huis aan huisblad Contact. Geïnteresseerden kunnen hiervoor ook contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke en economische ontwikkeling van de gemeente.

Hengelo (Gld), 11 juli 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --