Politie Groningen

Vrijdag 11 juli 2008

Provincie Groningen, 11-07-2008

Groningen: drie verdachten opgepakt voor opstootjes

In de Papengang en Oosterstraat in Groningen heeft de politie donderdagnacht zes mannen uit Groningen, Glimmen en Assen aangehouden. De verdachten, 18, 22, 21, 21, 19 en 21 jaar oud, vielen mensen lastig in de binnenstad en veroorzaakten verschillende opstootjes en vechtpartijen bij een van de horecapanden. Na een korte achtervolging wisten de agenten de mannen te achterhalen. Hierbij liep een van de agenten rugletsel op toen hij met een verdachte in botsing kwam. Hij moest in het ziekenhuis worden behandeld. De verdachten zijn ingesloten.

Groningen: teveel alcohol genuttigd

Op de Lijzijde heeft de politie donderdagavond een 45-jarige man uti Groningen aangehouden. De man reed slingerend in zijn auto over de Lijzijde in Groningen. Na aanhouding bleek hij teveel gedronken te hebben. Een blaastest gaf aan dat de man ruim 1.8 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal en het rijbewijs werd ingenomen.

Groningen: bejaarde vrouw botst tegen lantaarnpaal

Op de Friesestraatweg botste donderdagmiddag een 79-jarige bejaarde vrouw met haar auto tegen een lantaarnpaal. De vrouw heeft vermoedelijk enige tijd met een lekke voorband gereden, waarbij ze op een vluchtheuvel belandde. Vervolgens gaf ze vol gas met als gevolg dat ze aan de andere zijde van de rijbaan tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De vrouw moest met letsel naar een ziekenhuis. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen.

Groningen: weg rijbewijs na hoge snelheid

Een 40-jarige inwoonster van Capelle aan den IJssel moest donderdagmiddag haar rijbewijs in het politiebureau achterlaten. De vrouw reed met zeer hoge snelheid over de ringweg. Bij een wegopbreking op de Weg der Verenigde Naties in Groningen werd een snelheid geklokt van ruim 120 km per uur waar slechts 70 km gereden mocht worden.

Groningen: drie verdachten voor mishandeling opgepakt

Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie vier 20-jarige mannen uit Zwolle en Groningen opgepakt. De drie hadden op de Grote Markt een 20-jarige Groninger in elkaar geslagen. Op aanwijzing van het slachtoffer konden agenten de mannen in de Poelestraat achterhalen. Het slachtoffer liep forse klappen in zijn gezicht op. De drie verdachten zijn ingesloten. De vechtpartij is vermoedelijk ontstaan nadat het slachtoffer eerder uit een studentenhuis was gezet.

Groningen: poging bejaarde vrouw te beroven

Op de Platinalaan werd donderdag middag gepoogd een 82-jarige bejaarde vrouw uit Groningen te beroven. De vrouw werd in een supermarkt aan de Platinalaan gevolgd door twee vrouwen en een man. Deze zagen dat de vrouw bij de supermarkt had gepind en vermoedelijk al eerder bij een naburige bank had gepind. Op de parkeerplaats van de Platinalaan werd de bejaarde vrouw wederom door de drie aangesproken en getracht werd uit de tas van de vrouw de portemonnee weg te halen. Het slachtoffer werd daarbij door de verdachten met haar rollator bijna omver geduwd. Toen het slachtoffer begon te schreeuwen gingen de verdachten er vandoor. Zij wisten deze keer geen geld buit te maken. De laatste tijd worden vaker ouderen op deze wijze beroofd van hun portemonnee en pinpas. Vaak wordt door de daders eerder de wijze van pinnen met pincode gecheckt. Na de beroving wordt geld van de bankrekening geplukt. De politie waarschuwt voor een groep vermoedelijk Joegoslavische mannen en vrouwen die zich schuldig maken aan dit soort berovingen en diefstallen.

Wetsinge: man komt om bij verkeersongeval

Een 54-jarige man uit Winsum is donderdagavond op de Provincialeweg N361 in Wetsinge bij een verkeersongeval om het leven gekomen. De Winsumer kwam met zijn auto in een bocht op de linker weghelft en in de berm terecht. Door een stuurcorrectie geraakte de auto dwars op de weg. Het voertuig botste vervolgens aan de andere zijde van de weg tegen een boom. Het slachtoffer overleed op de plek van het ongeval. Getuigen verleenden nog eerste hulp, maar mocht deze hulp niet meer baten. De politie heeft voor beide getuigen slachtofferhulp geregeld. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Veendam: jongetje aangereden

Een 5-jarig jongetje uit Veendam is donderdagmiddag op een parkeerplaats van de Van Stolberglaan gewond geraakt bij een ongeval. Het jongetje was uit een bedrijfspand gelopen en hij rende vervolgens de rijbaan op. De bestuurder van een bestelauto reed stapvoets op de parkeerplaats. Hij kon een aanrijding met het jongetje niet voorkomen. Het jonge slachtoffer werd met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Hoogezand: bestuurder scootmobiel gewond bij aanrijding

Een 62-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Hoogezand is donderdagochtend op de Troelstralaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Hoogezandster was met zijn scootmobiel tegen een stilstaande personenauto gereden. Door de klap raakte de bestuurder gewond. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het scootmobiel werd op het politiebureau gestald. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Uithuizen/Doodstil: man na doorrijding aangehouden

De politie heeft donderdagavond op de Trekweg in Doodstil een 32-jarige man uit Uithuizen aangehouden. De verdachte had een aanrijding met een geparkeerde auto in de Leeuwstraat in Uithuizen veroorzaakt. Ook schampte hij nog enkele paaltjes. Een stadswacht zag de aanrijding gebeuren, waarna zij de politie alarmeerde. De stadswacht moest zelf opzij springen om ook niet aangereden te worden door de verdachte. De man werd anderhalf uur na de aanrijding op de Trekweg aangetroffen en ingerekend. In de politieauto werd de man vervolgens onwel. Hij werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van de verdachte een bloedproef afgenomen. Deze proef moet uitwijzen of hij onder invloed heeft gereden. De 32-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord.

Spijk: automobilist moet rijbewijs inleveren

Een 60-jarige automobilist uit Midwolda heeft zijn rijbewijs na een forse snelheidsovertreding moeten inleveren. De man reed op de Hogelandsterweg in Spijk 147 km/uur, terwijl op deze weg een snelheidslimiet van 80 km/uur geldt. De politie maakt proces-verbaal op.

Lauwersoog: politie onderzoekt diefstallen van buitenboordmotoren

Onbekenden hebben dinsdagnacht vanaf een camping aan de Strandweg diverse buitenboordmotoren van boten gestolen. Van zeker acht boten werden de motoren verwijderd en weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de diefstallen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden.

Onderdendam, Bedumerweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1293, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 67 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur

Ten Post, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 1967, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Schildwolde, Meenteweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 310, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Slochteren, Hoofdweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 551, aantal overtredingen: 56, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.