Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - groot aantal aanrijdingen | |
Op donderdag 10 juli hebben de politie, ambulancepersoneel en sleepbedrijven de handen vol gehad aan diverse aanrijdingen. De meeste aanrijdingen waren zonder gewonden, bij enkele werden de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Van 's morgens even na 07.00 uur tot rond 21.00 uur hebben de hulpverleningsdiensten zo'n tien ongevallen in Apeldoorn behandeld. De ongevallen zonder ernstig letsel hadden plaats op de Diamantstraat met de kruising van de Safierstraat waar twee auto's door een voorrangsfout van de bestuurder met elkaar in botsing kwamen. Hier raakte ook een geparkeerde auto beschadigd.

Op de Drapeniersdonk met de Laan van Erica werd een 13-jarige fietser aangereden door 34-jarige automobiliste. De jongen liep schaafwonden op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Op de kruising van de ventweg van de Arnhemseweg met de kruising van deze weg ontstond een aanrijding tussen twee auto's. Hier verleende een 38-jarige automobilist uit Haarlem geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste uit Arnhem. Beide auto's moesten zwaar beschadigd worden afgesleept.

Op de A1 kregen een 22-jarige Pool en een 65-jarige man uit Enschede een aanrijding tijdens en hevige regenbui. De Pool had kennelijk te laat in de gaten dat zijn voorganger vanwege de regenval snelheid minderde, waarna een aanrijding ontstond. Beide auto's raakten beschadigd en de auto van de Pool werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Op de Marchantstraat had een 58-jarige Apeldoornse te laat in de gaten dat de auto's voor haar afremden. Bij de aanrijding raakten in totaal drie auto's beschadigd en de auto van de Apeldoornse werd afgesleept.

Ook op de Looiersdreef ontstond door een voorrangsfout een aanrijding tussen twee auto's en op de A1 moest een bergingsbedrijf aan het eind van de middag nogmaals twee auto's afslepen die bij een aanrijding betrokken waren. Op de Deventerstraat had een 23-jarige Apeldoorner een black out, waarna hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto reed. Z'n auto werd afgesleept.

De aanrijdingen met letsel vonden plaats op de Deventerstraat, het Ambachtsveld, de Koninginnelaan en de Prins Willem Alexanderlaan. Een 49-jarige Harderwijkse op de fiets liep gekneusde ribben op toen een 74-jarige automobilist haar over het hoofd zag. Een 18-jarige Apeldoornse snorfietsster werd door een 46-jarige Apeldoornse automobilist ook over het hoofd gezien en liep een polsbreuk en een gekneusde enkel op. Een 19-jarige Apeldoorner was met zijn fiets tegen een lijnbus gereden en liep enkele schrammen aan zijn hoofd op die in het ziekenhuis gehecht werden. De vierde gewonde waarvoor en ambulance werd ingezet, betrof een 20-jarige Apeldoorner die zijn auto niet onder controle had en tegen een boom botste. Hij liep nekletsel op en de auto werd afgesleept.

|     |Apeldoorn rijden onder invloed                            |
De politie heeft vrijdagochtend 11 juli twee Apeldoornse automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Beiden kregen een boete en een rijverbod.

De eerste bestuurder, een 23-jarige Apeldoorner, werd omstreeks 01.15 uur op de Surinameweg gecontroleerd en blies op het politiebureau 1.2 promille. Om 04.45 uur controleerden agenten op de Woudhuizermark een 53-jarige Apeldoorner. Ook hij had gedronken en blies 0.8 promille op het politiebureau. Beiden kregen een boete en een rijverbod.

|     |Apeldoorn - politie waarschuwt voor inklimmers            |
De politie waarschuwt bewoners voor diefstallen uit woningen waarbij de daders via inklimming toegang tot de woning weten te verkrijgen. Aan Venkelstraat in Apeldoorn en de Dalenenk in Loenen sloegen de dieven hun slag.

De politie kreeg rond 11.45 uur een melding dat op het eerste adres een knaap via de regenpijp naar de eerste verdieping was geklommen en via het slaapkamerram naar binnen was gegaan. Uit de woning zijn onder meer een laptop en een tas met persoonlijke spullen gestolen. Bij de insluiping zouden een jongeman op een scooter en één op een fiets betrokken zijn. Zij reden weg richting de Kruizemuntstraat. Rond 13.00 uur kreeg de politie en melding dat op de Thomas van Aquinostraat getracht was in te breken. Hier was een raam ingegooid, maar hier gingen de dieven er vandoor nadat zij kennelijk waren opgemerkt. Aan de Dalenenk wist men ook via een bovenraam naar binnen te klimmen. Hier is in ieder geval een pc ontvreemd. De politie heeft de zaken in onderzoek en vraagt mensen die meer bijzonderheden over de verdachten weten, contact op te nemen met 0900 - 8844.

|     |Apeldoorn - bewoner vindt harddrugs                       |
De politie heeft donderdagochtend 10 juli van een bewoner in de wijk Kerschoten twee zakje met een onbekende inhoud gekregen. Het bleek om heroïne en cocaïne te gaan.

De politie kreeg een melding dat in de openbare ruimte een flatgebouw twee zakjes met een vreemde inhoud waren gevonden. De politie haalde de spulletjes op en bij onderzoek op het politiebureau bleek het om ruim twintig bolletjes heroïne en cocaïne te gaan. De harddrugs worden vernietigd. De eigenaar is niet bekend geworden.

|     |Apeldoorn - dronken man in trein                          |
De politie heeft donderdagavond 10 juli een 29-jarige Amsterdammer uit de trein Amersfoort- Apeldoorn gehaald. Hij bleek reizigers en conducteurs te hebben beledigd en had te diep in het glaasje gekeken.

De Apeldoornse politie kreeg even voor 20.00 uur de melding om spoorwegpersoneel te assisteren met een lastige en dronken reiziger. De man had in de trein reizigers en conducteurs beledigd en bleek zonder treinkaartje te reizen. Op het balkom had hij ook nog staan plassen en eenmaal in het politiebureau herhaalde hij dit laatste in een ophoudcel. Met een emmer sop mocht hij eerst de cel opruimen waarna hij in een dronkemanscel werd ingesloten. Vandaag zal hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid worden gesteld.

Einde berichten
-----------------------
(

(

---- --