Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 juli 2008

Betrapt bij drugsdeal

Hengelo

De politie Twente in Hengelo heeft woensdag 9 juli, drie mannen op grond van de Opiumwet aangehouden. Twee 18-jarige Hengeloërs voor het kopen en een 36-jarige Hengeloër voor het verkopen van harddrugs.

Woensdagavond 9 juli om ongeveer 22.00 uur zien surveillerende agenten bij toeval een drugsdeal aan de Kamperfoeliestraat in Hengelo. De politie kan de twee 18-jarige kopers aanhouden op de Boekerij. De 36-jarige dealer kan aan het Vuurdoornplein worden aangehouden. Alle drie zijn naar het politiebureau overgebracht en voor verder onderzoek ingesloten. (08-087640)

Brutale diefstal mobiel

Almelo

Donderdag 10 juli heeft de politie Twente in Almelo een aangifte opgenomen van een brutale diefstal van een mobiel.

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur loopt een 35-jarige Almeloër over de Hoven in Almelo. Hij belt met zijn mobieltje zijn vriendin. Als plotseling achter hem iemand loopt die zegt dat hij ook wil bellen, het mobieltje uit zijn hand grist en hard wegrent richting centrum. De dader is een blanke man van ongeveer 1.80 m lang met kort blond stekeltjes haar. Gekleed in een blauwe spijkerbroek met daarop een blauw/wit gestreept shirt en witte sportschoenen.

De politie Twente vraag getuigen van deze brutale diefstal zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook als u weet waar de mobiele telefoon van het merk Samsung, kleur grijs zich op dit moment bevindt of eventueel te koop is aangeboden, wordt u verzocht zich te melden. (08-08152)

Verkeersongeval met letsel

Vriezenveen

Donderdag 10 juli kwamen twee automobilisten om 17.05 uur met elkaar in aanrijding op de kruising Boslandweg / Oostermaatweg in Vriezenveen. Als gevolg hiervan is een 42-jarige bestuurder uit Harbrinkhoek met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daarnaast ontstond grote ravage in en naast de sloot. Beide auto's lagen in de sloot en de inhoud van één van de auto's was er door de klap uitgeslingerd.

De 42-jarige man uit Harbrinkhoek reed over de Boslandweg, uit de richting van het Oosteinde. Hij wilde rechtdoor rijden om de Boslandweg te vervolgen. Op de kruising met de Oostermaatweg verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 22-jarige bestuurder uit Vriezenveen. De 42-jarige man had voorrang moeten verlenen aan de 22-jarige man. Dit werd aangegeven met een gebodsbord. Hierdoor ontstond de aanrijding.

Door de aanrijding werd ook een schrikhek aan de linkerzijde van de Oostermaatweg omver gereden. Daarnaast viel een grote hoeveelheid verf en terpentine in de berm en op de grond uit de bestelauto van de 42-jarige bestuurder. De vervuilde grond is direct door de gemeente afgegraven.

De verkeersongevallenanalyse van de politie Twente doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-088109)

Aanrijding letsel

Geesteren

Op 10 juli rond 15.20 uur raakten vijf mensen gewond bij een aanrijding tussen een bestelbus en een personenauto op de kruising Vriezenveenseweg, Delmaweg, Breemhaarsweg.

Op 10 juli, rond 15.20 uur reed een 20-jarige man uit Almelo in zijn bestelbus over de Delmaweg. Op de kruising met de Vriezenveenseweg en de Breemhaarsweg, verleende hij geen voorrang aan een 56-jarige bestuurder van een personenauto die over de Vriezenveenseweg reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. Na de aanrijding botste de personenauto nog tegen een in de rechterberm staande boom. De 56-jarige bestuurder en zijn vier inzittenden, een vrouw van 24 jaar en een man van 59 jaar uit Diepenveen en twee mannen van 69 jaar en 67 jaar uit Marienheem en Haarle werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Alleen de bestuurder droeg de autogordel.

De beide voertuigen raakten zwaar beschadig, de kentekenbewijzen werden ingenomen. Door de brandweer werd het wegdek schoongespoten, het was besmeurd met olie. De politie maakt proces-verbaal op. (08-088115)

Wegpiraat aangehouden

Enschede

Een 32-jarige man uit Twello werd op 10 juli rond 21.30 uur aangehouden omdat hij tijdens slecht weer de maximumsnelheid met 68 kilometer per uur overschreed.

Op 10 juli rond 21.30 uur, haalde een 32-jarige man uit Twello een niet als zodanig herkenbare politieauto in op de A 35. Deze man reed in een forse regenbui met snelheden boven de 180 kilometer per uur. Bij Enschede, waar de maximumsnelheid op de A 35 van 120 naar 100 kilometer gaat, reed de man met nagenoeg onverminderde snelheid verder. Op de Zuiderval werd de bestuurder staande gehouden. Met aftrek van de wettelijke correctie, bleef een snelheid over van 168 kilometer per uur, een overschrijding van 68 kilometer per uur. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Bij controle bleek dat de door hem bestuurde auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was.

De politie maakt proces-verbaal op voor overtreding maximumsnelheid, geen verzekering en geen APK maar ook voor artikel 5 van de Wegenverkeerswet (gevaarlijk rijgedrag) omdat deze grove snelheidsovertreding plaatsvond tijdens een zware regenbui, waardoor de gevaarszetting voor het overige verkeer sterk vergroot werd. (08-088221)

tel. 053-4555588


---- --