Politie Zuid-Holland-Zuid

11/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-07-2008 o Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Agenten hebben op de Overkampweg in Dordrecht een 44-jarige automobilist uit Dordrecht aangehouden. Hij reed daar op vrijdag 11 juli 2008 omstreeks 00.45 uur. De man had een te hoog promillage door alcoholgebruik. Ook bleek dat zijn rijbewijs al vijf jaar ongeldig was. Verder stonden er nog twee vonnissen open voor een bedrag van ruim 850 euro. Deze betaalde de verdachte.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN AANRIJDING
DORDRECHT - De politie zoekt getuigen van een aanrijding tussen een stadsbus en een grijze Renault Laguna. De botsing vond op 10 juli 2008 rond 17.00 uur plaats op de Jacob van Heemskerckstraat in Dordrecht ter hoogte van huisnummer 40. In de bus zaten op dat moment 27 passagiers, van wie één zijn knie stootte. Aan de botsing ging een bijna-aanrijding vooraf toen de buschauffeur op de M.H. Trompweg richting aangaf en wegreed van een bushalte. De 22-jarige bestuurder van de Renault haalde de bus nog in, waarop de 55-jarige chauffeur uit Hendrik-Ido-Ambacht een botsing nog net kon voorkomen. Vervolgens ging de automobilist langzaam voor de bus rijden en zou hij een paar keer plotseling en zonder noodzaak geremd hebben. De derde keer dat dat gebeurde werd de chauffeur verrast en botste hij met zijn bus op de auto.
De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding en verzoekt hun te bellen naar de surveillancedienst van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard van de politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

POLITIE ZOEKT SLACHTOFFERS NEP-GLAZENWASSER
DORDRECHT - De politie Zuid-Holland-Zuid is op zoek naar mensen die slachtoffer zijn geworden van een oplichter. Agenten hielden op 9 juli 2008 een 21-jarige man uit Dordrecht aan op verdenking van dit misdrijf. Deze man zou bij een bewoonster in de Vincent van Goghstraat in Dordrecht aan de deur zijn geweest en gezegd hebben dat hij geld kwam ophalen voor het wassen van de ramen de week ervoor. Uit onderzoek is gebleken dat mogelijk meer mensen deze man de afgelopen weken aan de deur hebben gehad, al dan niet met 'succes'. De politie roept hen dringend op zich te melden en aangifte te doen. De aangehouden verdachte zit overigens nog vast. De politie waarschuwt mensen zeer terughoudend te zijn met het binnenlaten van vreemden en met het betalen van onbekenden die zich aan de deur met een bepaald verhaal melden. Mensen wordt geadviseerd bij twijfel altijd de politie te bellen.

AANRIJDING
DORDRECHT Een 40-jarige automobilist uit Maassluis is gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op donderdagmiddag 10 juli 2008 over de rijksweg A16 bij Dordrecht. Daar stond het verkeer stil door een ongeval in de Drechttunnel.. Waarschijnlijk zag de 40-jarige de file te laat en botste tegen een stilstaand voertuig die weer doorschoof naar zijn voorganger. De auto van de 40-jarige raakte zwaar beschadigd evenals de wagen waar hij tegenaan botste. De man uit Maassluis had verwondingen aan zijn gezicht, been en arm. Een ambulance bracht hem voor verdere behandeling naar het ziekenhuis in Dordrecht.

SHIRTJES
DORDRECHT Agenten hebben twee verdachten aangehouden voor winkeldiefstal. Politiemensen zagen dat de 18-jarige vrouw uit Dordrecht en een 19-jarige man uit Rotterdam van de bromfiets afstapten en een winkel inliepen aan de Johan de Wittstraat in Dordrecht. Even later kwamen de twee terug. In hun tas zaten twee shirtjes met daarop nog de labels. De politiemensen namen de verdachten mee naar het bureau. De aanhoudingen gebeurden op donderdagmiddag 10 juli 2008.

BEROVING
DORDRECHT Een 13-jarige jongen uit Dordrecht heeft aangifte van beroving gedaan. Hij stond op donderdagavond 10 juli 2008 met vrienden rond 21.15 uur op het Tolbrugkamp in Dordrecht. Een jongen kwam naar de 13-jarige en vroeg of deze kon wisselen. Uiteindelijk kreeg de 13-jarige een klap in zijn gezicht waardoor er een tand afbrak. De verdachte van ongeveer 23 jaar oud liep weg. Hij droeg een lichtbruine jas en een spijkerbroek.

DRUGS
DORDRECHT Politiemensen hebben een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De politie hield op donderdagavond 10 juli 2008 een controle bij de Colijnstraat in Dordrecht. Waarschijnlijk door het slechte weer was het rustig. Wel stond een groep in een portiek van een flatgebouw. Een van hen, de 25-jarige, gooide iets weg en dat was een bolletje cocaïne. Agenten hielden deze man aan.

GESLAGEN
DORDRECHT Een 19-jarige man uit Dordrecht is bij een horecagelegenheid aan de Houttuinen in Dordrecht geslagen. Meerdere jongens deden dat. De politie kreeg melding van deze ruzie op vrijdag 11 juli 2008 omstreeks 00.35 uur. Een portier had een van de verdachten aangehouden. Dat ging om een 17-jarige jongen uit Dordrecht. Deze ontkende en vertelde zelf geslagen te zijn.