Politie Noord- en Oost Gelderland

Groot aantal aanrijdingen

Apeldoorn, 11-07-2008 o Op donderdag 10 juli hebben de politie, ambulancepersoneel en sleepbedrijven de handen vol gehad aan diverse aanrijdingen. De meeste aanrijdingen waren zonder gewonden, bij enkele werden de slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Van s morgens even na 07.00 uur tot rond 21.00 uur hebben de hulpverleningsdiensten zon tien ongevallen in Apeldoorn behandeld. De ongevallen zonder ernstig letsel hadden plaats op de Diamantstraat met de kruising van de Safierstraat waar twee autos door een voorrangsfout van de bestuurder met elkaar in botsing kwamen. Hier raakte ook een geparkeerde auto beschadigd.

Op de Drapeniersdonk met de Laan van Erica werd een 13-jarige fietser aangereden door 34-jarige automobiliste. De jongen liep schaafwonden op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Op de kruising van de ventweg van de Arnhemseweg met de kruising van deze weg ontstond een aanrijding tussen twee autos. Hier verleende een 38-jarige automobilist uit Haarlem geen voorrang aan een 36-jarige automobiliste uit Arnhem. Beide autos moesten zwaar beschadigd worden afgesleept.

Op de A1 kregen een 22-jarige Pool en een 65-jarige man uit Enschede een aanrijding tijdens en hevige regenbui. De Pool had kennelijk te laat in de gaten dat zijn voorganger vanwege de regenval snelheid minderde, waarna een aanrijding ontstond. Beide autos raakten beschadigd en de auto van de Pool werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Op de Marchantstraat had een 58-jarige Apeldoornse te laat in de gaten dat de autos voor haar afremden. Bij de aanrijding raakten in totaal drie autos beschadigd en de auto van de Apeldoornse werd afgesleept.

Ook op de Looiersdreef ontstond door een voorrangsfout een aanrijding tussen twee autos en op de A1 moest een bergingsbedrijf aan het eind van de middag nogmaals twee autos afslepen die bij een aanrijding betrokken waren. Op de Deventerstraat had een 23-jarige Apeldoorner een black out, waarna hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto reed. Zn auto werd afgesleept.

De aanrijdingen met letsel vonden plaats op de Deventerstraat, het Ambachtsveld, de Koninginnelaan en de Prins Willem Alexanderlaan. Een 49-jarige Harderwijkse op de fiets liep gekneusde ribben op toen een 74-jarige automobilist haar over het hoofd zag. Een 18-jarige Apeldoornse snorfietsster werd door een 46-jarige Apeldoornse automobilist ook over het hoofd gezien en liep een polsbreuk en een gekneusde enkel op. Een 19-jarige Apeldoorner was met zijn fiets tegen een lijnbus gereden en liep enkele schrammen aan zijn hoofd op die in het ziekenhuis gehecht werden. De vierde gewonde waarvoor en ambulance werd ingezet, betrof een 20-jarige Apeldoorner die zijn auto niet onder controle had en tegen een boom botste. Hij liep nekletsel op en de auto werd afgesleept.