Waal mooier én veiliger

11/07/2008 11:30

InnovatieNetwerk

Donderdag 10 juli hebben de gemeenten Beuningen, Nijmegen, Overbetuwe en Ubbergen een intentieovereenkomst getekend om samen een investeringsprogramma te ontwikkelen waarmee de Waal mooier én veiliger wordt. De intentieovereenkomst is aangeboden aan gedeputeerde Co Verdaas, bestuurlijk verantwoordelijk voor het provinciale project Waalweelde.

WaalWeelde

Onder de noemer WaalWeelde werken bewoners, belangenorganisaties, bedrijven, gemeenten, en provincie in het Waaltraject van de Duitse grens tot Gorinchem samen aan een plan om rivierveiligheid te combineren met ruimtelijke kwaliteit en economische ontwikkeling. Er wordt in een aantal clusters samengewerkt. De gemeenten Beuningen, Nijmegen, Overbetuwe en Ubbergen vormen samen het cluster Oost.

Investeringsprogramma

Het te ontwikkelen investeringsprogramma bevat projecten die op korte termijn kunnen starten maar ook ideeën voor de lange(re) termijn. Hoewel elk van de gemeenten hierin zijn eigen rol en verantwoordelijkheden heeft en houdt, is samenwerking noodzakelijk. Om deze samenwerking te bekrachtigen, is een intentieovereenkomst opgesteld. De intentieovereenkomst heeft betrekking op de projecten in de Stadswaard en Buitenooij, Oosterhoutse Waarden en Beuningse uiterwaarden (zie ook de foto op ANP Fotonet).

Programma

Donderdagmiddag 10 juli is de intentieverklaring door wethouder Hilko Mak van Beuningen mede namens de drie andere gemeenten overhandigd aan Co Verdaas, gedeputeerde van de provincie Gelderland. Deze overhandiging vond plaats na een boottocht op de Waal, die als doel had de betreffende locaties te bekijken. In zijn reactie zei Verdaas dat Waalweelde "de toekomst heeft".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.waalweelde.nl