Gemeente Giessenlanden


Giessenlanden start onderhandelingen met CWL woningbeheer

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders van Giessenlanden besloten om met CWL Woningbeheer uit Leerdam de onderhandelingen te starten over de verkoop van het gemeentelijk woningbedrijf. In de afgelopen periode heeft de gemeente biedingen ontvangen van 5 woningcorporaties. In de ogen van het college sluit de bieding van CWL Woningbeheer het beste aan op de randvoorwaarden die de gemeenteraad in maart van dit jaar heeft vastgesteld. In de randvoorwaarden zijn de eisen vastgelegd die de gemeente stelt op het gebied van volkshuisvesting, personeel en financiën.

Bij het vergelijken van de biedingen is met name gelet op de aandacht van de corporatie voor onderhoud van de woningen, de woonomgeving en specifieke doelgroepen zoals senioren, gehandicapten en mensen met lage inkomens. Daarnaast spelen de hoogte van de huurprijzen, participatiemogelijkheden van huurders en de financiële situatie van de corporatie een belangrijke rol. CWL Woningbeheer scoort op al deze punten goed tot uitstekend.

De gemeenteraad, huurdersraad en ondernemingsraad hebben positief gereageerd op het besluit van het college om de onderhandelingen te starten met CWL Woningbeheer. Als de onderhandelingen volgens planning verlopen, wordt eind december 2008 het woningbedrijf overgedragen aan de nieuwe corporatie.

Over CWL Woningbeheer
CWL Woningbeheer is een stichting die in Leerdam en Lingewaal ruim 4.700 woningen beheert. CWL Woningbeheer ziet het onder andere als haar taak om huisvesting te realiseren voor specifieke groepen mensen zoals senioren, gehandicapten en mensen met lagere inkomens. In 2002 heeft CWL Woningbeheer het KWH-Huurlabel (Kwaliteitszorg Woondiensten Huursector) behaald. KWH controleert tweemaal per jaar of de kwaliteit van de dienstverlening aan hun strenge eisen voldoet. Zo wordt de bereikbaarheid van de corporatie gemeten en of er goede voorlichting wordt gegeven. Verder vindt CWL Woningbeheer het belangrijk dat huurders zich thuis voelen in hun woning en woonomgeving. In samenwerking met de gemeente, politie en diverse maatschappelijke en welzijnsinstellingen besteden zij daarom steeds meer aandacht aan de woonomgeving.