Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 11-07-2008

Politie waarschuwt voor insluipingen in bedrijven

COEVORDEN De politie heeft afgelopen weer meldingen gekregen van insluipingen in winkelmagazijnen en personeelsruimten, waarbij onbekenden rondneusden. Nu de temperaturen weer aangenaam zijn, wordt vaak even een deur open gezet. Insluipers grijpen hun kans. Ze glippen zo even naar binnen en zien kans om bijvoorbeeld portemonnees uit de tassen van nietsvermoedende medewerkers te halen. Let dus op dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw magazijn of personeelsruimte. Zet altijd uw spullen op een afgeschermde en veilige plek neer. Liefst zodat u deze in de gaten kunt houden. En zet niet zomaar deuren open als u het zicht er niet op heeft.

Politie houdt parfumdief aan

ASSEN Donderdagmiddag heeft de politie een 27-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van diefstal van twee parfums uit een warenhuis aan het Koopmansplein. De man gedroeg zich opvallend en werd door een beveiligingsmedewerker in de gaten gehouden toen hij twee flesjes parfum in een tas stopte. Vervolgens gaf de man de tas over aan een andere man en samen verlieten ze de winkel. Buiten werd de 27-jarige man aangehouden. De andere persoon wist te ontkomen. De 27-jarige man werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Hij kreeg een proces-verbaal. (08-153163)

Vrouw rijdt in op winkelbediende

RODEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 45-jarige vrouw uit Roden aangehouden op verdenking van diefstal en het inrijden op een 21-jarige vrouw uit Assen. De verdachte nam een doos met schoenen mee uit een winkel aan de Kanaalstraat. Hierop liep de 21-jarige winkelbediende haar achterna om haar aan te spreken. De vrouw uit Roden startte echter de auto en reed snel weg waarbij ze de 21-jarige vrouw raakte. De winkelbediende deed hiervan aangifte. De verdachte kwam zelf weer terug en kon worden aangehouden. Ze werd overgebracht naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces-verbaal. (08-153254)

Politie houdt winkeldief aan

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagavond een 43-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van diefstal. De vrouw had in een supermarkt aan het Schutsplein twee T-shirts gestolen. Ze werd overgebracht naar het bureau voor verhoor en kreeg een proces-verbaal. (08-153260)

Auto over de kop
COEVORDEN Een 19-jarige jongen uit Dalen raakte donderdagmiddag met zijn auto over de kop aan de Looweg. Bij de spoorwegovergang raakte hij door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur kwijt. De bestuurder raakte verder ongedeerd. (BPS 08-153174)

Politie controleert in verkeer

MEPPEL De politie heeft woensdagmiddag op diverse plaatsen in Meppel gecontroleerd in het verkeer. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid (1x 29 km/uur te hard), het negeren van een bord eenrichtingsverkeer (3x) en het rijden zonder rijbewijs (1x). (BPS 08-153089)

DONDEREN/BORGER/SCHOONLOO De politie heeft donderdagavond op de Noordenveldweg in Donderen en op de N374 bij Borger/Schoonloo gecontroleerd op alcohol in het verkeer. In totaal zijn van 666 bestuurders blaastesten afgenomen. Een beginnend bestuurder blies 165 ugl. Eén bestuurder droeg geen gordel en kreeg een verbaal. Een andere bestuurder reed 57 km/uur te hard en werd bekeurd.(BPS 08-153291)
BORGER De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige man uit Borger. De man reed in een personenauto op de N33 met een snelheid van 135 km/uur. De toegestane snelheid is 80 km/uur.(BPS 08-153304)

Politie doet onderzoek naar oorzaak boerderijbrand EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag woedde er een brand in een rietgedekte boerderij aan de Dorpsstraat. Het betrof een uitslaande brand. Niemand was in het pand aanwezig. De boerderij is volledig uitgebrand. De politie doet onderzoek naar de toedracht. (BPS 08-153360)

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige bromfietser uit Mantinge aangehouden aan de Buizerdlaan wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 165 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-153346)

EMMER COMPASCUUM Tijdens een controle hebben agenten een 39-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 565 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 08-153321)
EMMEN De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Ter Apel aangehouden wegens het rijden onder invloed. De bestuurder van een personenauto reed op de Rondweg door rood licht en reed met hoge snelheid verder. Surveillerende agenten zagen dit gebeuren en gingen achter de bestuurder aan. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Bij het Kanaal A NZ reed de verdachte 170 km/uur. Toen hij vanaf de Middenweg de rondweg op reed, raakte hij in een bocht de macht over het stuur kwijt. Zijn voertuig belandde over de kop in de sloot. De bestuurder is aangehouden. Op het bureau blies hij 565 ugl. Zijn auto is inbeslaggenomen.(BPS 08-153339)
EMMEN Een 29-jarige man uit Klazienaveen is in de nacht van donderdag op vrijdag op de Hondsrugweg aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 390 ugl.(BPS 08-153352) NIEUW DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Nieuw Dordrecht raakte in de nacht van donderdag op vrijdag betrokken bij een eenzijdig ongeval aan de Oranjedorpstraat. Hij botste met de auto van zijn moeder tegen een boom. De jongeman, die niet in het bezit was van een geldig rijbewijs, bleek te hebben gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hij blies op het bureau 425 ugl.(BPS 08-153353)

EMMEN Een 30-jarige man uit Emmen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op de Nieuw Amsterdamsestraat en raakte bij het inhalen in een slip en belandde met zijn auto in de berm. Niemand raakte gewond. Agenten die ter plaatse kwamen, hebben een blaastest van de verdachte afgenomen. Op het bureau blies de man 410 ugl. (BPS 08-153355)

Politie bedankt omstanders
HOOGEVEEN Agenten hebben donderdagavond een 20-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Saturnus. Hij reed zonder geldig rijbewijs over de Melkweg en negeerde meerdere stoptekens. Uiteindelijk werd hij aan de Saturnus aangehouden. De politie wil graag behulpzame omstanders bedanken voor hun medewerking bij de aanhouding.(BPS 08-153274)

Man aangehouden wegens bezit harddrugs
MEPPEL De politie heeft donderdagavond een 27-jarige man uit Meppel aangehouden wegens het bezit van cocaïne. De verdachte werd met een de witte poeder aangetroffen op de Swaenenborgh. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Nadat hij bekende is hij met een bekeuring van 240,- huiswaarts gekeerd.(BPS 08-15333)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280