Gemeente Aalten


Diverse activiteiten in Bredevoort

Recent is er meer informatie gegeven over het Ambtshuis. Ook bij een aantal andere projecten zijn we inmiddels een fase verder. Aanpassing `t Zand en Kruittorenstraat
Op 24 en 25 juni hebben we inloopmiddagen gehouden. Er konden vragen en suggesties worden gedaan op de conceptplannen voor de aanpassing van het gehele plein bij `t Zand en rondom het voormalige schoolgebouw en het gedeelte van de Kruittorenstraat vanaf de Ons Huis tot de Pastoorsdijk. Dit laatste plan heeft betreft ook een gedeeltelijke reconstructie van een vestingswal vlak bij de Grote Gracht. De meeste bezoekers waren erg positief over de ontwerpen. Er zijn goede suggesties gedaan en kleine detailopmerkingen gemaakt. De plannen worden nu definitief gemaakt.
Helaas lukt het niet om eind september met één van deze plannen te starten. Allereerst moeten de plannen definitief zijn, waarna we pas de nodige vergunningen en vrijstellingen kunnen aanvragen. Gezien de termijnen die hieraan zijn verbonden kunnen we pas eind dit jaar met de echte uitvoering van de plannen beginnen. In de loop van het voorjaar 2009 zijn beide plannen gereed.

Informatiebijeenkomst Bredevoort

Rioolstelsel
Het is u vast niet ontgaan dat we zijn begonnen met het aanpassen van een deel van het rioleringsstelsel. Wij doen er alles aan om dit project tijdig, voor de Gondelvaart, gereed te hebben. Er gaan twee ondergrondse opslagbassins de grond in onder de rijbaan in de Prins Mauritsstraat en onder de Bekendijk. Daarnaast zal de riolering in de Schoolstraat en aan de Izermanstraat worden vergroot door buizen met een grotere doorsnede.

Herstraten
Naast het aanpassen van de riolering worden er jaarlijks ook diverse straten in de gemeente herstraat of van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Er zijn momenteel werkzaamheden in de Tramstraat, een deel van de Koppelstraat en de Bolwerkweg. Deze werkzaamheden zijn bijna afgerond. Rond 15 september wordt de Bastionstraat herstraat. Deze werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Na deze werkzaamheden wordt de Pater Jan de Vriesstraat, het doodlopende gedeelte van huisnummer 2 t/m 20, herstraat. Ook worden er dit najaar nog parkeervakken in de Tramstraat aangelegd. De aanliggende bewoners ontvangen een week van te voren een brief, waarin staat wat er precies gaat gebeuren.

Onderhoud aan bruggen
Deze zomer worden er vijf bruggen in en om Bredevoort gerenoveerd. Het zijn de volgende bruggen: De Letste stuver (Misterstraat), Munsterbrug (Landstraat), Schaarbrug (Bolwerkweg), Koppelbrug (Winterwijksestraatweg) en de Zwanenbroekbrug (Winterwijksestraatweg). Hoewel de renovatiewerkzaamheden voor 80% aan de onderzijde van de bruggen plaatsvinden is het niet uitgesloten dat een brug voor enige dagen geheel of gedeeltelijk wordt afgesloten. Dit kan dus overlast veroorzaken. Zodra de exacte planning bekend is wordt dit gepubliceerd.

Informatieavond over woningbouwplan Bekendijk/Misterstraat Op 15 juli wordt er een informatieavond georganiseerd, waarbij de uitgangspunten van het nieuwe bestemmingsplan voor deze locatie en het aangrenzende bestaande gebied worden toegelicht. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de huidige bedrijfslocatie te vervangen door 64 woningen, waarvan 12 gestapeld. Als u in aanmerking wilt komen voor een woning in dit plan, meldt u zich dan bij ons aan voor een kavel. Aanmelding kan bij de afdeling Omgeving, team grondzaken, telefoon (0543) 493 160.

Vragen?
Als u vragen heeft of nieuwe plannen/projecten wilt starten kunt u contact opnemen met een medewerker van de gemeente, mevrouw Snels telefoon (0543) 493 101, email c.snels@aalten.nl In verband met vakantie is zij van 11 juli tot en met 17 augustus niet bereikbaar.