Persberichten Binnensticht, 11.55 uur

Utrecht, 11-07-2008

Snelheidscontrole

ZEIST De politie heeft op donderdag 10 juli in de middag en avond op meerdere plaatsen op snelheid gecontroleerd.

Op de Oude Arnhemseweg werden vijf automobilisten bekeurd omdat zij te hard reden. De hoogste snelheid was 72 km/u. Op de Panweg bleek al het verkeer zich netjes aan de snelheid te houden. Bij de controle op de Boulevard werden negen bekeuringen uitgeschreven. Hier reed de topper 91 km/u. Tevens werden twee automobilisten bekeurd omdat zij geen autogordel omhadden.

Zes autokraken

ZEIST In een parkeergarage werden op donderdag 10 juli meerdere autos opengebroken.

Rond 14.05 uur kreeg de politie de melding dat in de parkeergarage tegenover de Geroflat aan de Laan van Vollenhove in autos was ingebroken. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen dat in totaal in zes autos was ingebroken. De auto-eigenaren zouden door de eigenaar van de parkeergarage in kennis worden gesteld en hij zou hen verzoeken aangifte bij de politie te doen.

Aan mensen die getuige zijn geweest van de autokraken wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Zakkenroller aangehouden

ZEIST Op donderdag 10 juli werden twee zakkenrollers op heterdaad betrapt. Eén werd aangehouden, de ander wist te ontkomen.

Rond 10.45 uur kreeg de politie de melding dat bij een winkel aan het Emmaplein twee zakkenrollers op heterdaad waren betrapt en werden vastgehouden. Ter plaatse bleek dat één van de zakkenrollers er in was geslaagd ervandoor te gaan. De andere verdachte, een 19-jarige Roemeen, werd aan de agenten overgedragen. De agenten bekeken de bewakingsbeelden van de winkel. Daarop was te zien dat één van de verdachten een klant, een 84-jarige vrouw uit Zeist, aan de praat hield, terwijl de ander probeerde haar portemonnee uit haar rollator te stelen. Dat mislukte echter.

De aangehouden verdachte is naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist gewond

ZEIST Een automobilist raakte op donderdag 10 juli gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 10.25 uur reed een 90-jarige automobilist uit Best over de Reenenweg. Op de kruising met de Utrechtseweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 50-jarige automobiliste uit Utrecht, met een aanrijding tot gevolg. Met letsel aan zijn schouder werd de Bestenaar per ambulance naar het Diaconessenhuis in Zeist gebracht.