Persberichten Eemland zuid, 11.50 uur

Utrecht, 11-07-2008

Verdacht

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli werd een man onder verdachte omstandigheden aangetroffen en aangehouden.

Rond 01.45 uur reed een beveiligingsmedewerker over de Amsterdamseweg. Hij zag een man in een geparkeerde auto zitten, die bij het zien van de beveiliger wegdook. De beveiliger belde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de geparkeerde auto aan. De auto was afgesloten en in de auto bevond zich inderdaad een man. Na aandringen van de agenten opende de man, 35 jaar oud en afkomstig uit Asperen, een portierraampje. De agenten zagen dat in de auto inbrekersgereedschap lag. Daarop werd tegen de Aspenaar gezegd dat hij was aangehouden. Hij weigerde vervolgens om de auto te openen. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat hij anders met geweld uit de auto werd gehaald, koos hij toch eieren voor zijn geld en stapte uit. Vervolgens werd hij geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Windscherm

AMERSFOORT Een man werd in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 juli aangehouden voor vernieling.

Rond 01.45 uur zag een getuige dat een man op het Hof een windscherm van een horecagelegenheid omgooide, waarbij de ruit van het scherm sneuvelde. De getuige gaf dit aan de politie door en agenten gingen ter plaatse. De verdachte, een 20-jarige man uit Amersfoort, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tanken zonder betalen

WOUDENBERG Op donderdagavond 10 juli vielen twee mannen door de mand doordat zij de kentekenplaten van hun auto wisselden. Het tweetal werd aangehouden.

Rond 20.40 uur zag een getuige dat twee mannen op de John F. Kennedylaan de kentekenplaten van een auto aan het wisselen waren. De getuige belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Zij zagen de auto op de Randweg hen tegemoet komen rijden. Zij keerden en gingen achter de auto aan. Op de Tuindorpweg werd de auto aan de kant gezet.

In de auto zaten twee mannen van 22 en 23 jaar, beiden uit Utrecht. De auto was voorzien van valse kentekenplaten. De verdachten verklaarden vlak daarvoor te hebben getankt bij een benzinestation aan de Randweg. Zij waren vervolgens weggereden zonder te betalen. Het tweetal werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen. Bij navraag bij het benzinestation bleek hun verhaal te kloppen. Het tweetal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Bromfietser gewond

AMERSFOORT Een bromfietser raakte op donderdag 10 juli gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.55 uur reed een 32-jarige automobilist uit Amersfoort over de Amsterdamseweg. Bij de in-/uitrit van het terrein van een bedrijf sloeg hij rechtsaf. Daarbij zag hij een rechts naast hem rijdende 16-jarige bromfietser uit Soest over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser liep heupletsel en meerdere schaafwonden op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Nieuwe outfit

AMERSFOORT Op donderdagavond 10 juli bleek een winkeldief zich proletarisch een hele nieuwe outfit te hebben aangemeten.

Rond 18.45 uur betrapte een medewerker van een winkel aan de Langestraat een jongen op diefstal van een paar schoenen. De politie werd gewaarschuwd en de jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werd even later aan agenten overgedragen.

In het politiebureau bleek de jongen niet alleen een paar schoenen had gestolen, maar kennelijk op zoek was geweest naar een totaal nieuwe outfit. Hij had ook nog twee T-shirts, een broek, slippers, twee zwemshorts en meerdere sieraden gestolen. Alle spullen werden in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Vingervlug

AMERSFOORT Een vrouw werd op donderdag 10 juli door een man bestolen.

Net voor 13.00 uur pinde een 67-jarige vrouw uit Otterlo geld. Toen zij rond 13.00 uur op de Sint Andriesstraat liep, werd zij door een man aangesproken. De man vroeg haar of zij geld kon wisselen. De vrouw pakte haar portemonnee en liet aan de man zien dat zij geen wisselgeld had. Toen de vrouw even later bij een winkel af wilde rekenen, zag zij dat enkele honderden euros uit haar portemonnee waren gestolen. Dat kon alleen door de man zijn gebeurd die haar had aangesproken. Kennelijk had hij vingervlug en ongemerkt kans gezien de bankbiljetten uit de portemonnee te halen.

De verdachte was een lichtgetinte man, ± 1.70 meter, 25 à 30 jaar, normaal postuur en zwart licht golvend haar. De man had witte bovenkleding met lange mouwen en vermoedelijk een kobaltblauwe broek aan.

Aan getuigen die de diefstal hebben gezien of menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-844.

Frontaal op tractor

ACHTERVELD - Een automobiliste raakte op donderdag 10 juli gewond bij een frontale aanrijding met een tractor.

Rond 12.20 uur reed een 21-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Postweg, komende uit de richting van Achterveld. In een bocht kwam haar een tractor met gierwagen, bestuurd door een 36-jarige man uit Maarsbergen, tegemoet. Vermoedelijk doordat de automobiliste te veel naar links reed, kwam zij frontaal in botsing met de tractor. De Amersfoortse liep letsel in haar gezicht op. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en is ter observatie opgenomen. De Maarsberger liep geen letsel op.