Politie Haaglanden

Persberichten 11 juli

Haaglanden, 11-07-2008

Integra-actie Segbroek en de Heemstraat

Den Haag Politie Haaglanden organiseerde donderdagavond 10 juli een INTEGRA verkeersactie. In samenwerking met het Openbaar Ministerie, Gemeentelijke Belastingdienst, Rijks Belastingdienst, Douane, Bureau Vreemdelingenpolitie, Team Verkeers Surveillance, Regionaal Verkeers Handhavingteam, Bureau Arrestantenzorg en het KLPD controleerden zij het verkeer nabij de Uitenhagestraat.

Het Regionaal Verkeers Handhavingteam heeft 75 controles uitgevoerd en hield twee personen aan die teveel hadden gedronken. Zij bliezen 110 ugl/l (beginnend bestuurder) en 525 ug/l. Tegen vier bestuurders van bromfietsen is proces verbaal opgemaakt. Bij de actie werd ook een radarwagen opgesteld. In totaal werd van 1893 voertuigen de snelheid gecontroleerd. Ruim 350 waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid op de Loosduinseweg betrof 100 km/uur.

Beslaglegging

De Rijks Belastingdienst nam zes autos in beslag en inde voor 3336 euro aan openstaande vorderingen. De Gemeentelijk Belastingdienst Den Haag inde een bedrag 24.200 euro aan openstaande vorderingen en nam een auto in beslag.

De politie maakte in 84 gevallen proces-verbaal op. Enkele openstaande boetes zijn betaald. Er werden twee mensen aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en is een man aangehouden naar aanleiding van een winkeldiefstal. Een verdachte beledigde een agent en is daarvoor aangehouden.

Blenderdief betrapt

De Haag Gewaarschuwde politieagenten zagen op donderdag 10 juli om 22.00 uur een 26-jarige man uit Den Haag op het Gevers Deynootplein rennen. Hij werd achtervolgd door personeelsleden van een hotel-restaurant, omdat hij op heterdaad was betrapt bij het stelen van een blender. De agenten hebben daarop de hevig tegenstribbelende verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Dure schoonmaker

Den Haag Een 80-jarige man kreeg op 2 juli rond 10.00 uur op de Cornelis van der Lijnstraat bezoek van een hem onbekende man, die vertelde dat hij de kachel kwam schoonmaken. Dit deed de man, waarna hij een rekening van 187,50 euro presenteerde. Omdat de 80-jarige niet zoveel geld in huis had, zijn ze vervolgens samen geld gaan opnemen. De oude man vond het toch wel een raar voorval en heeft later contact opgenomen met de politie. Signalement van deze prijzige schoonmaker: 23 a 25 jaar, 1.70 tot 1.75 m, kort blond haar, lichte spijkerbroek. Heeft u ook bezoek van hem gehad neem dan contact op met de politie: 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Maar eerst naar de kapper

Den Haag Een 86-jarige man uit Den Haag had op 10 juli om 11.00 uur problemen met fileparkeren op de Laan van Nieuw Oost-Indië. Eerst reed hij met de achterkant van de auto tegen een lantaarnpaal, toen tegen een geparkeerde auto. Vervolgens reed de man naar voren, waarbij hij ook de andere auto die ernaast geparkeerd stond raakte. Na de aangerichte schade in ogenschouw te hebben genomen, ging hij toch maar eerst naar de kapper waar hij een afspraak had. Een getuige belde de politie, die daarop de man heeft aangesproken in de kapperszaak en heeft meegenomen naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Taxichauffeur bedreigd

Den Haag Een taxichauffeur belde vrijdag 11 juli om 02.45 uur de politie nadat hij bedreigd was door drie klanten die weigerden te betalen. Hij gaf de agenten een signalement van zijn belagers en vertelde dat ze in de richting van het Plein weg waren gelopen. Met behulp van cameratoezicht traceerden de agenten het groepje. De mannen erkenden direct net problemen gehad te hebben met een taxichauffeur. Het drietal (22-25 jaar uit Den Bosch, Arnhem en Den Haag) werd aangehouden en de politie onderzoekt de toedracht van de zaak.

Inbraak op bedrijventerrein

Den Haag/Loosduinen Eigenaren van bedrijfspanden aan de Madepolderweg ontdekten donderdagochtend 10 juli omstreeks 8.50 uur braakschade aan hun pand. Bij een van de panden, een manege, is de drank- en diepvriesvoorraad weggenomen. Bij twee andere bedrijven bleef het bij een poging. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Politie komt gevallen vrouw te hulp

Den Haag/Loosduinen Een 79-jarige Haagse belde donderdagochtend 10 juli om 10.45 uur naar politiebureau Loosduinen, omdat zij in haar woning aan het Forellendaal was gevallen en niet meer overeind kon komen. Politieagenten verbraken een ruit naast de voordeur om de woning te kunnen betreden. Zij troffen de vrouw op de vloer aan en hebben haar overeind geholpen. Medewerkers van 0900-inbraak konden de gebroken ruit snel herstellen.

Dronken bestuurder met openstaande boetes

Den Haag Surveillerende agenten zagen vrijdagochtend 11 juli om 03.05 uur op de Schoolzijde een auto slingeren en erg hard rijden. De automobilist, 34-jarige man uit Den Haag, reed meerdere malen bijna tegen geparkeerd staande voertuigen aan. Op de Erasmusweg kon hij aan de kant worden gezet. De man had duidelijk te veel had gedronken om nog auto te kunnen rijden. De agenten namen de man mee naar het politiebureau om daar een bloedtest af te nemen. Hij bleek nog twee boetes open te hebben staan. Omdat hij deze niet kon betalen, moet hij elf dagen in de cel. Het rijbewijs namen de agenten in.

Hennepkwekerij ontmanteld

Den Haag Politieagenten ontdekten donderdagmiddag 10 juli om 16.43 uur een hennepkwekerij in de Brinckerinckstraat. De 463 planten en professionele apparatuur zijn in beslag genomen. De gemeentelijke Dienst Stedelijke Ontwikkeling (DSO) verzegelde de woning op basis van illegale onderhuur, de aanwezigheid van een kwekerij en brandgevaar. Naar de huurder van de woning wordt een onderzoek ingesteld. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Ook hier werd illegaal stroom afgenomen; de hoofdaansluiting was erg heet en kon op korte termijn een brand veroorzaken. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Invordering rijbewijs

Den Haag Een 34-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel reed donderdagavond 10 juli om 20.10 uur, na correctie, 49 km/u te hard over de A44 richting Leiden. Ter hoogte van Zoeterwoude hielden politieagenten hem aan. Hij bleek te veel gedronken te hebben en blies 530 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man kon zijn rijbewijs direct inleveren.

Berovingen opgelost, twee straatrovers opgepakt

Voorburg De politie heeft met de aanhouding van twee jongens van 14 en 15 jaar uit Voorburg en Den Haag enkele straatroven opgelost. Het tweetal had op zaterdag 28 juni om 14.20 uur op de Spinozalaan een 68-jarige Leidschendamse beroofd van haar handtas. Nog geen anderhalf uur later werd ook een 93-jarige Voorburgse het doelwit van de jeugdige berovers. De vrouw bevond zich in de tuin van een verzorgingstehuis aan de Klaverweide en werd beroofd van haar handtas. Toen de 61-jarige dochter van de hoogbejaarde vrouw wilde ingrijpen en de 16-jarige vastpakte, kreeg zij een schop tegen haar schenen en een klap in het gezicht. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht. Beide daders wisten daarop te ontkomen. In de media werd aandacht gevraagd voor deze laffe berovingen. Mede dankzij een reactie hierop wist de politie achter de identiteit van beide jongens te komen. De verdachten bekenden beiden straatroven. De verdachten zijn in het politiebureau in verzekering gesteld en worden vandaag vrijdag 11 juli geleid voor de rechter-commissaris.

Verdachte brommer

Voorburg Surveillerende agenten zagen donderdag 10 juli om 23.45 uur een 21-jarige Hagenaar op de Mgr. Van Steelaan op een brommer zonder kentekenplaten en zonder verlichting rijden. Ter hoogte van de Elzendreef gaven de agenten een stopteken, maar de Hagenaar negeerde het stopteken tot twee maal toe. Bij het derde stopteken liet hij de brommer vallen en rende hij weg in de richting van een supermarkt. De agenten konden hem daar aanhouden. Bij controle van het framenummer bleek de bromfiets als gestolen geregistreerd te staan. De Hagenaar werd aangehouden en kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Geen overtredingen tijdens verkeerscontrole

Voorburg Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, voerden agenten donderdag 10 juli tussen 07.30 en 09.00 uur een verkeerscontrole uit op vrachtverkeer in de 30 km/u zone op het Westeinde. De agenten constateerden geen overtredingen.

Venten zonder vergunning

Wassenaar De politie hoorde donderdag 10 juli om 15.00 uur dat twee mannen aan het venten waren zonder vergunning op de Rijksstraatweg. Bij controle bleek dat de vergunning van de twee verlopen was. Zij verklaarden dat ze wachtten op een nieuwe vergunning. De agenten legden het tweetal uit dat ze niet mogen venten.

Vrouw gewond bij val

Wassenaar Een 71-jarige vrouw uit Wassenaar kwam donderdag 10 juli om 18.10 uur ongelukkig ter val in de Schoolstraat. Door de wegwerkzaamheden ontbreekt momenteel de bestrating. De Wassenaarse klaagde over een pijnlijke arm en de ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis.

Stenen door ruiten

Rijswijk Een getuige belde donderdag 10 juli om 21.30 uur de politie omdat er glasgerinkel te horen was rondom een bouwterrein aan de Johan Braakensieklaan. Agenten zagen daar twee jongens (15 en 16 jaar) over het terrein rennen en over de hekken klimmen. Ze kregen allebei een boete voor baldadigheid.

Zonder hand uitsteken linksaf

Maasdijk Een 14-jarig meisje uit Maasdijk sloeg donderdag 10 juli om 18.30 uur onvoorzichtig linksaf de Korte Kruisweg op. Ze stak haar hand niet uit, waardoor een auto haar niet meer kon ontwijken. De Maasdijkse belandde op de voorruit, maar kwam er gelukkig vanaf met enkele kneus- en schaafwonden en hoefde ze niet naar het ziekenhuis.

Auto te water

Naaldwijk Een 24-jarige vrouw uit Naaldwijk belandde donderdag 10 juli om 08.30 uur met haar auto in de sloot aan de Bosweg. Zij raakte door onbekende oorzaak met haar auto in een slip, waardoor ze op de rijbaan van het verkeer in tegengestelde richting terecht kwam. Ze corrigeerde weer naar rechts, en eindigde via het fietspad ondersteboven in de sloot. Ze kon zelf uit de auto komen en liep geen verwondingen op.

Gevaar voor afvallende lading

Maasland Een Hagenaar reed donderdag 10 juli om 11.15 uur met een motorfiets op een aanhanger richting de A20. De motor was echter niet goed vastgebonden, de spanbanden stonden slap en de motor dreigde van de aanhanger af te vallen. De 47-jarige Hagenaar verklaarde op weg te zijn naar Maastricht. Hij kreeg een boete en moest zijn lading goed vastzetten voordat hij zijn weg mocht vervolgen.

Stomdronken tegen de richting in

Monster Agenten zagen donderdag 10 juli om 22.00 uur in de Emmastraat een automobilist tegen de richting rijden. De man bleek dronken en blies 1030 ugl. De 48-jarige man uit Monster was té zeer onder invloed van alcohol om een verklaring af te leggen. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Zakkenrollerijactie in Delft

Delft Medewerkers van de gemeente Delft, Toezicht Openbare Ruimte (TOR) en politieagenten gaven donderdagmiddag 10 juli de aftrap voor een publiciteits/preventiecampagne ten behoeve van de aanpak van zakkenrollerij. De campagne moet er toe leiden dat het aantal gevallen van zakkenrollerij daalt. De aanpak van zakkenrollerij betreft een preventieve aanpak. Via publieksacties wil de gemeente en de politie het publiek bewust te maken van het fenomeen zakkenrollerij en tips te geven hoe men zich tegen zakkenrollerij kan weren. In de eerste vijf maanden van dit jaar deden 125 mensen aangifte van zakkenrollerij in Delft. In een vergelijkbare periode in 2007 waren dat er nog 92. Hoewel het aantal zakkenrollen de laatste jaren aan een flinke daling onderhevig waren lijkt er nu weer sprake van een stijging.

Donderdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur vonden er in de Delftse binnenstad twee acties plaats, waarbij twee ingehuurde boeven het winkelende publiek bewust probeerden te maken van het fenomeen zakkenrollerij. Hierbij werden tevens flyers uitgedeeld door de politie en de medewerkers van de Toezicht Openbare Ruimte van de gemeente Delft. De acties krijgen in de zomermaanden nog een vervolg.

Op quad zonder rijbewijs

Delft Een 21-jarige Delftenaar kreeg donderdag 10 juli om 14.00 uur een bekeuring van de politie en raakte zijn quad kwijt. De man reed over de Elzenlaan. De Delftenaar had geen rijbewijs en mocht met het voertuig niet op de openbare weg rijden.

Koperdieven actief

Delft Onbekenden namen de afgelopen dagen ruim 500 kilo koper mee vanaf het terrein van Calve Nederland aan de Wateringseweg. Beveiligingspersoneel bemerkte woensdag 9 juli dat de stroomvoorziening niet meer werkte. Uit onderzoek bleek dat onbekenden ruim 500 kilo aan koperen stroomkabels te hebben weggenomen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze diefstal? Belt u dan met de politie van Bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bijzondere helm

Zoetermeer Politieagenten zagen donderdag 10 juli om 07.30 uur nabij de Wattstraat een 28-jarige bromfietser rijden. De man droeg in plaats van een helm een panty. Nadat agenten de man aanspraken bleek dat de man geen bromfietsrijbewijs had. De bromfiets was ook niet verzekerd. Hij kreeg de nodige processen-verbaal.

Heterdaadje

Zoetermeer Politieagenten hoorden donderdag 10 juli om 21.00 uur vanuit het park nabij de Warande een hoop gejoel. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij een 20-jarige man springen op een fiets. De fiets bleek niet van hem waarop de man werd aangehouden. De vandaal kreeg een proces-verbaal.