Stichting Astronomisch Onderzoek in Nederland (ASTRON)

English

Dwingeloo, 11 juli 2008

ASTRON presenteert nieuw logo

ASTRON presenteert een nieuw logo, dat onderdeel uitmaakt van de nieuwe ASTRON huisstijl. Het afgelopen half jaar zijn er veel veranderingen geweest binnen de organisatie. Er is een duidelijkere focus gekomen op radioastronomie, in het bijzonder op het beheer en de exploitatie van de huidige en nieuwe generatie radiotelescopen: de Westerbork Synthesis Radio Telescoop (de WSRT), LOFAR (de Low Frequency Array) en de nog te bouwen grootste telescoop ter wereld: de Square Kilometer Array (de SKA). Met deze middelen maakt ASTRON ontdekkingen in de radioastronomie mogelijk, alsmede door de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve technologieën en het nastreven van fundamenteel astronomisch onderzoek. Als gevolg van deze veranderingen heeft ASTRON nu een nieuwe naam:

The Netherlands Institute for Radio Astronomy

Deze nieuwe naam gaat gepaard met een nieuw logo. Dit logo is te zien op alle publicaties van ASTRON, zoals de zojuist vers van de pers gerolde ASTRON News letter, die hier te vinden is: www.astron.nl/p/Outreach_publications.htm. Ook is de nieuwe huisstijl te zien op de website. De banner bovenaan de webpagina's bevat het nieuwe logo, waarin het uiteinde van de parabool van de letter 'R' door lijkt te lopen in de onderkant van de banner. Dit onderdeel van de huisstijl zal in de toekomst ook te zien zijn op brochures en bijvoorbeeld het jaarverslag van ASTRON. Verder verschijnt het nieuwe logo uiteraard ook in ander drukwerk van ASTRON, zoals op brieven en enveloppen.

Het nieuwe ASTRON logo is te vinden op de website: www.astron.nl/p/Outreach_logo.htm. Hier kan het logo in verschillende formaten gedownload worden.


---

---


---

---

ASTRON is an institute of the Netherlands Organisation for Scientific Research, NWO.