Gemeente Valkenswaard

Hartritmehersteller verplaatst naar De Belleman

Hartritmehersteller verplaatst naar De Belleman

Vorig jaar zijn er veertien Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) op verschillende locaties in de gemeente Valkenswaard opgehangen, waaronder één bij de Rabobank in Dommelen. Een AED is een apparaat waarmee in geval van een levensbedreigende hartritmestoornis een elektrische schok aan het hart kan worden toegediend, zodat het hart daarna weer het ritme kan 'oppakken'.

AED naar De Belleman
Vanwege de verkoop van het pand van de Rabobank in Dommelen, is op verzoek van de Rabobank de AED die in de 24-uurs-zone hing, bij de vestiging verwijderd. Voor een nieuwe locatie van de AED is gekeken naar een plaats in de directe omgeving van de voormalige Rabobank. Als beste locatie voor de herplaatsing, is sport- en ontmoetingscentrum De Belleman uit de bus gekomen. De AED wordt waarschijnlijk volgende week geplaatst naast de ingang, onder de overkapping, in het zicht van de camerabewaking van De Belleman.

Cursus voor gebruik AED
Met de komst van de AED is het voor omstanders mogelijk snel en adequaat te reageren bij een plotselinge hartstilstand. Nog voordat de ambulance ter plaatse is, kan men al beginnen met reanimeren en defibrilleren. Defibrilleren binnen vijf minuten geeft het slachtoffer een overlevingskans van 72 procent. Als u ook levensreddende handelingen wilt kunnen toepassen met de AED, dan kunt u een opleiding volgen bij EHBO-vereniging Sint Nicolaas. Op de website van de vereniging vindt u hierover nadere informatie www.ehbo-stnicolaas.nl.