PvdA Rotterdam


Bewoners Singelblok bedanken PvdA en SP

Vr 11 Jul 2008 - Redactie

Gisteravond kregen de bewoners van de Essenburgsingel van het Woningbedrijf Rotterdam (WBR) te horen dat ze hun huizen niet uit hoefden. De PvdA en de SP waren erbij en hadden taart meegebracht om het te vieren. Na afloop van de bijeenkomst werden beide politieke partijen door de bewoners bedankt voor hun steun tijdens de moeilijke periode die aan de avond vooraf was gegaan.

Plannen van de baan!
Dinsdag werd bekend dat het WBR de plannen voor een grootscheepse renovatie van het Singelblok van tafel had gehaald. Onderdeel van deze plannen was het gedwongen uitverhuizen van een deel van de huidige bewoners. PvdA-raadslid Marco Heijmen had die plannen al onfatsoenlijk genoemd. Gelukkig zijn WBR en bewoners vervolgens het gesprek aangegaan, met deze geweldige uitkomst als resultaat aldus Heijmen. Tijdens de bijeenkomst bood Dominique Strörmann, namens het WBR, haar excuses aan de bewoners aan. Ze verzekerde dat het WBR van zijn fouten geleerd heeft.

Ankers in de wijk
Om de PvdA en de SP te bedanken voor hun steun hadden de bewoners van het Singelblok nog een verassing in petto. Beide politieke partijen kregen een sieranker cadeau. Een verwijzing naar het project ankers in de wijk dat door de bewoners is opgestart.