Gemeente Winterswijk


Gemeente Winterswijk nodigt u uit te helpen schouwen

11 juli 2008

Winterswijk - In het kader van het Beheer Openbare Ruimte organiseert de gemeente Winterswijk in september een schouw. Tijdens deze schouw kunnen inwoners, bedrijven, organisaties en andere geïnteresseerden hun mening geven over de invulling van de openbare ruimte in Winterswijk, zoals wegen, straatmeubilair, verlichting, groenvoorzieningen, water en speelvoorzieningen. Hierdoor krijgt de gemeente een goed beeld van hoe haar openbare ruimte ervaren wordt.

Wat is schouw?
Schouwen wil eigenlijk niets anders zeggen dan het bekijken van de openbare ruimte. Aan de hand van zorgvuldig samengestelde schouwformulieren kunnen de deelnemers hun mening geven over de bovengenoemde voorzieningen en kunnen zij aangeven hoe zij hun leefomgeving beleven. Deelnemers wordt namelijk gevraagd hun eigen, directe omgeving te schouwen. Hierdoor kan de gemeente haar openbare ruimte bekijken vanuit zoveel mogelijk verschillende invalshoeken. Dit biedt vele voordelen, zowel voor de gemeente als voor de deelnemers.

In de komende periode zullen zoveel mogelijk verschillende belanghebbenden benaderd worden. Het doel hiervan is een zo gevarieerd mogelijk deelnemersveld te creëren, zodat de gemeente een compleet beeld kan vormen.

Waarom schouw?
Het is de eerste keer dat Winterswijk een dergelijke schouw organiseert. Enkele gemeenten in Nederland gingen ons reeds voor. De bedoeling is dat de schouw in september de eerste zal zijn in een reeks van periodieke schouwen. De eerste schouw dient als nulmeting en zal als maatstaf fungeren voor toekomstige metingen. Mede hierdoor kan de gemeente een zo goed mogelijke openbare ruimte aanbieden en onderhouden, zodat Winterswijk nog mooier en aantrekkelijker wordt.

Informatiebijeenkomst
De vrijwillige deelnemers zullen niet onvoorbereid op pad worden gestuurd. Voorafgaand aan de schouw zal er een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. Tijdens deze avond zal alles nog een keer toegelicht worden en hebben de deelnemers ruimschoots de mogelijkheid om vragen te stellen en suggesties te doen. De datum voor de schouw en de informatiebijeenkomst worden op een later moment bekend gemaakt.