Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Extra aandacht voor ondernemerschap in krachtwijken

11-07-2008

Het ministerie van VROM heeft de Kamer van Koophandel uitgenodigd zich aan te sluiten bij de Landelijke Alliantie Krachtwijken. De Kamer van Koophandel richt zich op het bevorderen van ondernemersschap in de veertig krachtwijken en het vergroten van de slagingskans van startende ondernemers.

Ondernemers kunnen veel bijdragen aan het oplossen van vele uitdagingen in de wijken. Meer en betere ondernemingen dragen bij aan de leefbaarheid in krachtwijken, bieden werkgelegenheid en betere toekomstperspectieven.

Mobiel kantoor
In regio Centraal Gelderland heeft de Kamer van Koophandel een mobiel kantoor ingezet. Dit om de drempel naar de KvK te verlagen en fysiek in de wijk aanwezig te kunnen zijn.

De Kamer van Koophandel Den Haag richt zich samen met het Mondriaan College en de stichting Ivno (Instituut Voor Nieuw Ondernemerschap) op het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijfsvoering van gevestigde ondernemers. Inzet is een gericht cursusaanbod management, inkoop en administratie, bedrijfseconomisch en juridisch beheer, marketing en personeel. Meer dan vijftig ondernemers in de Haagse krachtwijken hebben inmiddels deelgenomen.

Zie ook:
Deelnemers Landelijke Alliantie Krachtwijken

Kamer van Koophandel