Gemeente Epe


Besluiten van de raad

PWA-hal

De gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met een amendement op de
plannen voor de nieuwbouw van de PWA-hal. In het amendement staat een aantal mogelijkheden om meer financiële ruimte te creëren. Hierdoor komt de raad volledig tegemoet aan de wensen van het bestuur van de Stichting Sporthal PWA en kan het door hen ingediende plan (een hal met een hoogte van 9 meter, een kunststof vloer en een grote tribune) gerealiseerd worden.

Regionaal Kompas Oost-Veluwe

De gemeenteraad stemde donderdag in met het Regionaal Kompas
Oost-Veluwe 2008-2011. Het Kompas wordt als onderdeel opgenomen in het nog vast te stellen WMO vierjarenplan Epe 2008-2011 en er wordt een jaarlijkse bijdrage van 18.066,- beschikbaar gesteld. Het Regionaal Kompas Oost-Veluwe richt zich op de maatschappelijke zorg aan mensen met meervoudige problemen en het voorkomen van het ontstaan van
meervoudige problemen. Het doel van de maatschappelijke zorg is dat mensen zo volwaardig mogelijk en zo zelfredzaam mogelijk mee kunnen doen in de samenleving.

Unilokatie basisscholen Hoge Weerd en W.G. van der Hulstschool

De raad stemde donderdag ook in met het voorstel over de unilokatie voor de basisscholen Hoge Weerd en W.G. van der Hulst. Dit betekent dat de raad een krediet beschikbaar stelt van 25.000 ten behoeve van een onderzoek naar onder meer de financiële haalbaarheid en een nader stedenbouwkundig onderzoek om de uiteindelijke lokatie voor de scholen te bepalen. In een motie, die door de raad werd aangenomen, verzoekt de raad het college bij de zoektocht naar een geschikte lokatie ook de eventuele mogelijkheden voor een combinatie met de PWA-hal in beeld te brengen.