Politie Kennemerland

Persberichten vrijdag 11 juli

Regio, 11-07-2008

Mannen aangehouden ivm harddrugs

HAARLEM, 11 juli - Na een melding van medewerkers van een uitgaansgelegenheid in de Kromme Elleboogsteeg, heeft de politie twee mannen aangehouden. Rond 03.30 uur hadden medewerkers gezien dat het tweetal harddrugs bij zich had. Een van de mannen, een 20-jarige Haarlemmer, was in deze uitgaansgelegenheid onwel geworden en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden vervoerd. De andere man, een 19-jarige Bloemendaler, was zo onder de invloed van alcohol, dat deze ter ontnuchtering is ingesloten. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. Ook de Haarlemmer zal, nadat hij het ziekenhuis mag verlaten, worden ingesloten voor nader onderzoek.

Gewond door glas

HOOFDDORP, 10 juli - De politie heeft omstreeks 21.30 uur een 19-jarige vrouw uit Heemstede aangehouden in een woning in Hoofddorp. De vrouw wordt er van verdacht een glas in het gezicht te hebben gegooid van de bewoonster van de desbetreffende woning. De aanleiding hiervoor ligt in de relationele sfeer. Tegen de Heemsteedse is proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat jongen

HAARLEM, 10 juli - De politie heeft rond 19.30 uur een 48-jarige Haarlemmer aangehouden in de Van Baerlestraat. De man wordt er van verdacht een 14-jarige jongen te hebben mishandeld. De aanleiding was een ruzie tussen de zoon van de Haarlemmer en de jongen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man aangehouden na mishandeling

IJMUIDEN, 11 juli - Na een melding van medewerkers van een uitgaansgelegenheid aan de Kennemerlaan, heeft de politie rond 01.40 uur een 26-jarige man uit Velsen aangehouden. De man was door de medewerkers uit het café verwijderd, waarna hij op het terras een woordenwisseling had gekregen met een 21-jarige vrouw uit Velsen. Uiteindelijk kreeg de vrouw een klap van hem. De vrouw brak waarschijnlijk haar neus. Hierop is de man weer terug het café ingelopen, waarna hij wederom verwijderd werd en overgedragen aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Koffiedief aangehouden

HEEMSKERK, 10 juli - Oplettende winkelpersoneel van een supermarkt aan de Dr. Prinsengalerij betrapte rond 21.00 uur een jongen op winkeldiefstal. Zij zagen hoe hij een pak koffie probeerde te ontvreemden. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Heemskerk, is overgedragen aan de politie. Deze heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding na inbraakalarm

OVERVEEN, 11 juli - De politie heeft omstreeks 34-jarige man uit Algerije aangehouden. Rond 03.00 uur was bij een strandtent aan de Zeeweg het inbraakalarm afgegaan. Na een kort onderzoek ter plekke, waarbij ook een politiehond werd ingezet, werd de man op het terras aangetroffen. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsendieven aangehouden
HAARLEM, 10 juli - Surveillerende agenten reden rond 20.30 uur over de Raamvest. Zij zagen een bestelbusje stoppen, waaruit een man stapte. Deze man pakte een fiets en gooide deze achter in de bestelbus. Even later parkeerde het busje en stapten twee mannen uit. Een 39-jarige Haarlemmer werd direct aangehouden. De tweede man, een 37-jarige Haarlemmer, probeerde nog aan de agenten te ontkomen, maar dit mocht niet baten. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Onderzoek naar oorzaak botsing

HAARLEM, 10 juli - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte oorzaak van een aanrijding op de kruising Schoterweg / Regulierstraat. Rond 20.35 uur reed een 34-jarige Haarlemmer met zijn auto over de Schoterweg, hij wilde rechtsaf de Regulierstraat inrijden. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in botsing met een snorfiets, waarop een 31-jarige HeemstedenaarHaarlemmer en een 29-jarige Haarlemmer zaten. Zowel de Haarlemmer als de Heemstedenaar raakten gewond bij de aanrijding. De Haarlemmer brak een been, de Heemstedenaar kneusde onder andere enkele ribben.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 11 juni - Een oplettende politieagent zag rond 11.30 uur hoe een man een fiets probeerde te stelen op het Stationsplein. Hij sprak de man aan, waarop deze de benen nam. Na een korte achtervolging kon de agent hem, met behulp van enkele gewaarschuwde collega's, aanhouden. De verdachte, een 28-jarige inwoner van Lelystad, is voor nader onderzoek ingesloten.