AutoRai

SEAT noteert nu al meer dan 1.000 orders voor nieuwe Ibiza

(7/11/2008)
Nauwelijks anderhalve maand is de nieuwe SEAT Ibiza vijfdeurs in ons land leverbaar en nu al heeft SEAT meer dan 1.000 orders voor de compacte nieuwe aanwinst ontvangen. Nog opvallender is dat de eerste geïnteresseerden ook al een bestelling hebben geplaatst voor de nieuwe SEAT Ibiza 3-deurs SC, die zijn officiële wereldwijde publieksdebuut nog moet beleven. Daarmee is de Ibiza 2008 voor SEAT nu reeds een ongekend groot succes.

Eind mei debuteerde de nieuwe SEAT Ibiza in Nederland en net als in de andere Europese landen is de vijfdeurs Ibiza hier explosief uit de starblokken gekomen. Naast het gedurfde Arrow Design ontwerp zijn het vooral de dynamische rijeigenschappen van de nieuwe Ibiza die er voor zorgen dat Nederlandse automobilisten hun oog massaal op de SEAT Ibiza 2008 laten vallen. Met ruim 1.000 verkochte exemplaren in slechts anderhalve maand tijd heeft de SEAT Ibiza in zijn klasse dan ook een duidelijk signaal afgegeven richting de concurrentie.

Voorkeur voor luxe uitvoering en opties
In Nederland is de 1.4 16v (85 pk) benzinemotor in de SEAT Ibiza vijfdeurs vooralsnog de meest populaire keuze, terwijl met name zakelijke rijders de voorkeur geven aan de koppelsterke 1.9 TDI diesel met 90 pk. Opvallend is dat Ibiza-kopers vooral kiezen voor de luxe uitvoeringen. De SEAT Ibiza Stylance wordt in Nederland bijvoorbeeld veruit het meest besteld. Reden daarvoor is vooral de omvangrijke standaarduitrusting, met onder andere airconditioning, een coming home functie, cruise control, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, bi-focus koplampen, een boordcomputer, mistlampen vóór inclusief bochtverlichting en vele andere aantrekkelijke zaken. SEAT rekent voor al die extraâs ten opzichte van de Reference basisuitvoering slechts ⬠1.500,-.

Eveneens opvallend is dat veel Ibiza-kopers er voor kiezen om hun auto bovenop het Reference, Stylance of Sport-up uitrustingsniveau nog verder naar wens aan te kleden met individuele features uit de uitgebreide optielijst. Zaken als lichtmetalen wielen, climatronic en Bluetooth-connectie behoren tot de veel gekozen mogelijkheden en ook de nieuwe socket waarmee een portable navigatiesysteem in het dashboard van de nieuwe Ibiza kan worden geïntegreerd, blijkt in ons land zeer geliefd.

Ongezien een succes
Vorige maand gaf SEAT tevens de eerste fotoâs vrij van de nieuwe SEAT Ibiza 3-deurs SC, waarmee de media inmiddels uitgebreid kennis hebben kunnen maken. De internationale pers heeft de driedeursversie van de Ibiza zeer positief ontvangen en dat is mede te danken aan zijn dynamische en agressieve styling en de sportieve rijprestaties. Nu al belooft deze Ibiza 3-deurs SC uit te groeien tot een groot succes, want nog vóór het wereldwijde publieksdebuut zelfs nog maar heeft plaatsgevonden, hebben de eerste kopers onder andere in ons land al hun handtekening onder het koopcontract gezet.

Deze maand gaf SEAT de prijzen van de nieuwe Ibiza 3-deurs SC vrij en hoewel de auto pas eind augustus in Nederland arriveert, is hij nu reeds te bestellen bij de SEAT-dealer.