Samenwerkende overheid verbetert informatievoorziening vreemdelingenketen

De Secretaris-Generaal van het Ministerie van Justitie (Mr. J. Demmink) en de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Defensie (Drs. A.H.C. Annink) hebben een intentieverklaring ondertekend, waarmee zij hun krachten bundelen in de vernieuwing van de informatievoorziening in de vreemdelingenketen. De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) en de Defensie Telematica Organisatie (DTO) zijn een gezamenlijk programma gestart waarmee de expertise en infrastructuren van Defensie op het gebied van betrouwbare en beveiligde ICT beschikbaar worden voor de het vernieuwingsprogramma van de IND.

Voor de IND worden hierdoor tevens condities geschapen voor de uitbouw van de uitwisseling van informatie met ketenpartners als de Koninklijke Marechaussee en de Politie.

Deze nieuwe ICT-infrastructuur is een randvoorwaarde voor het vernieuwingsprogramma van de IND. Dit programma, genaamd 'IND bij de tijd' is gericht op een betere dienstverlening aan de vreemdeling en een betere handhaving van het vreemdelingenbeleid.

Noot voor de pers: