Rechtbank Almelo


Rechtbank doet uitspraak in megazaak-Sneep

De rechtbank heeft aan de zes verdachten in de Sneep-zaak straffen opgelegd van acht maanden tot zeven jaar en zes maanden. Drie verdachten moeten tevens schadevergoedingen betalen aan een aantal slachtoffers, de bedragen lopen op tot ⬠50.000,--.

Alle zes verdachten in de zaak Sneep zijn schuldig bevonden aan vrouwenhandel ten aanzien van een of meer vrouwen en onder meer mishandeling van individuele vrouwen. Wat betreft de vrouwenhandel heeft de rechtbank de verdachten ten dele vrijgesproken, mede als gevolg van de formulering van de tenlasteleggingen.

Vijf van de zes verdachten zijn ook schuldig verklaard aan het deelnemen en/of leiding geven aan een criminele organisatie. De vijf verdachten worden verweten dat zij âgeen enkel respectâ hebben âvoor de lichamelijke en geestelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht van de vrouwenâ. âKenmerkend voor de organisatie was de nietsontziende en gewelddadige wijze waarop werd gehandeld. (â¦) Het dossier staat bol van geweld en intimidatiesâ, aldus de rechtbank.

LJ Nummers

BD6957
BD6960
BD6965
BD6969
BD6974

Bron: Rechtbank Almelo
Datum actualiteit: 11 juli 2008 Naar boven