Gemeente Stein


Uniek totaalpakket voor centrum Stein

Door intensieve samenwerking tussen Orbis, Vivantis Zorggroep, 3W Vastgoed, Maaskant Wonen en de gemeente Stein wordt in het centrum van Stein een unieke mix van wonen, werken, winkelen, welzijn en zorg gerealiseerd.

Totaalpakket
Op basis van zorgvuldig overleg door de deelnemende organisaties bleek dat de initiatieven elkaar aanvullen. Voor het centrum van Stein betekent het initiatief van Orbis samen met de plannen van Vivantes Zorggroep een belangrijke stap in een totaalpakket van zorg en verpleging, welzijn en cultuur (Multifunctioneel Centrum), medische en servicediensten alsmede retail. Stein_centrum

De zorgaanbieders ondersteunen samen met 3W Vastgoed en Maaskant Wonen het gezamenlijk initiatief, waardoor er een kwaliteitsslag op het terrein van een totaalconcept voor de inwoners van de gemeente Stein gaat plaatsvinden.

Verzorgd wonen
Deze unieke mix betekent dat eerdere plannen voor het Steinse centrum enigszins aangepast zijn. Zo wordt de ontwikkeling van 50 huur- of koop- appartementen aan de Stadhouderslaan vertaald naar 60 verpleeghuisplaatsen ten behoeve van het Orbis Medisch en Zorgconcern. Vivantes zal in de 60 nieuwbouw zorgwoningen van Maaskant Wonen (nieuwe Stevel) zorg conform de principes van `verzorgd wonen' gaan leveren en vanuit de nieuwe Plint wordt een pakket van diensten geleverd aan zowel de bewoners als het centrum van Stein.

Koploper
De gemeente Stein is één van de eerste gemeenten in Nederland die een dergelijk concept ontwikkelt. `Het is een flinke stap voorwaarts in de kwaliteit van wonen, leven en werken in de gemeente Stein', aldus wethouder Govers.

Download

Klik hier om de bijbehorende afbeelding in groot formaat te downloaden.