Waterschap Groot Salland

Stuw Vilsteren veiliger gemaakt met gaaswerk

Laatste wijziging: 11 juli 2008

Het Waterschap Groot Salland heeft maatregelen getroffen bij stuw Vilsteren. Dit in verband met het ongeval waarbij een 6-jarig jongetje vorige maand in de Vecht belandde toen hij onder de reling door schoot. Het waterschap heeft gaaswerk aangebracht, waardoor de veiligheid is gewaarborgd.

Hoewel de brugleuning aan alle eisen die ervoor gelden voldoet, is voor extra veiligheid gaas aangebracht. Hiermee worden dergelijke ongelukken in de toekomst voorkomen. Naast stuw Vilsteren is ook de brugleuning over stuw Vechterweerd bij Dalfsen van gaaswerk voorzien. Het aanbrengen van het gaas is een tijdelijke oplossing. Beide stuwen worden volgend jaar gerenoveerd. Bij die renovatie wordt tevens bekeken of de brugleuningen op een andere manier kunnen worden verbeterd.
Ook heeft Groot Salland een groter bord geplaatst waarmee wordt aangegeven dat de brug over de stuw een voetpad is en er niet gefietst mag worden. Het jongetje liep met zijn fiets tussen de benen over de stuw. Hierbij kwam hij ten val en viel hij onder de reling door in de Vecht. Een oplettende voorbijganger haalde hem eruit.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl