KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

11-7-2008

Delft Challenge pakt draad weer op in Tour de France á la Voile

Op donderdag 10 juli 2008 pakte Team Delft Challenge de draad weer op in de Tour de France à la Voile. Nadat de studenten vorige week met hun Mumm 30 op de rotsen liepen, begon hun race tegen de klok. De walploeg draaide op volle toeren om de beschadigde kiel te repareren. Toen de vanUden-TU Delft-VanOord eenmaal vaarklaar in de haven van Granville lag, besloot het wedstrijdcomité om de twee volgende offshores wegens te harde wind af te blazen. Vanavond klinkt het startschot voor de laatste Atlantische offshore van 180 mijl naar Royan. Daarna gaat de Tour verder op de Middellandse Zee.

Het ging redelijk vanmiddag, aldus stuurman Michiel van der Meulen over de drie gevaren inshores voor de kust van Lorient. De vanUden-TU Delft-VanOord kwam als 24ste, 25ste en 21ste door de finish. Door alle tegenslagen staan de Nederlandse studenten momenteel laatste in het klassement van 27 deelnemers. Als het aan Van der Meulen ligt, komt daar de komende weken verandering in: De stemming is positief. Dit is de laatste etappe op de Atlantische Oceaan. We willen nog even vlammen naar Royan om de Fransen te laten zien dat we het wel kunnen. Hopelijk varen we een goede race en kunnen we het gat met de rest wat kleiner maken. Dan kunnen we wellicht op de Middellandse Zee in het klassement stijgen.

Reachen naar Royan
Op de vraag of ze na de klap van vorige week nog veranderingen hebben doorgevoerd, antwoordt de stuurman: Alles is grondig geëvalueerd en er zijn duidelijke afspraken gemaakt over bij welke diepte we overstag gaan. We hebben die marge iets ruimer genomen. Daarnaast is iedereen nu op de hoogte van de risicogebieden, zodat de gehele bemanning daar op scherp staat. Alhoewel de start van de Tour voor hen moeizaam verliep, blijft de doelstelling van de Nederlanders om bij de eerste drie studententeams in Royan te finishen. Daar wordt de vloot
vrijdagnacht verwacht.

Voor meer informatie over het team en tussentijdse updates, zie onderstaande link.

Internetadres: www.delftchallenge.nl