Openbaar Ministerie

Verdachte schietincident Amstelveen in bewaring

11 juli 2008

De rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam heeft een 49- jarige man voor 14 dagen in bewaring gesteld. De man wordt ervan verdacht de 28 jarige hoofdagente Gabrielle Cevat te hebben doodgeschoten.

Vanmiddag heeft de verdachte bij de voorgeleiding aan de rechter-commissaris geen verklaring afgelegd. Zijn motief en de aanleiding voor het schietincident zijn niet bekend.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man naast moord danwel doodslag op de hoofdagente ook van een poging tot moord danwel doodslag. De man had namelijk eerder op de avond schoten gelost op een deur van een woning in Amstelveen. De Amsterdammer wordt daarnaast ook nog verdacht van verboden wapenbezit.

De recherche van district 1 (centrum) van politie Amsterdam Amstelland onderzoekt de schietincidenten. Dit is een ander district dan waar het slachtoffer werkzaam was.

De 28 jarige hoofdagente werd in de nacht van 9 juli neergeschoten toen zij een man wilde aanspreken op zijn rijgedrag. Zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.