Ministerraad


Benoeming secretaris-generaal bij het ministerie van SZW

Persbericht | 11-07-2008

De ministerraad heeft besloten de heer ir. J.F. (Johan) de Leeuw voor te dragen voor benoeming tot secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Donner van SZW. De benoeming gaat in op 1 september 2008.

De heer De Leeuw (54) is sinds september 2005 inspecteur-generaal Verkeer en Waterstaat. Daarvoor was hij directeur-generaal Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en onder andere secretaris van de Nederlands Christelijke Boeren- en Tuindersbond (CBTB), lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal (CDA) en directeur-generaal Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Johan de Leeuw studeerde aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen. Hij volgt de heer drs. M.A. (Maarten) Ruys op die per 1 april jl. het ministerie heeft verlaten.

De benoeming van de heer De Leeuw is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.