Ministerraad


Benoeming directeur-generaal Rijksvoorlichtingsdienst

Persbericht | 11-07-2008

De ministerraad heeft besloten de heer H.M. (Henk) Brons voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), onderdeel van het ministerie van Algemene Zaken. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister-president Balkenende. De benoeming gaat in op 1 september 2008.

De heer Brons (51) is sinds 2002 werkzaam bij de RVD, op dit moment als plaatsvervangend directeur-generaal. Daarvoor was hij directeur Voorlichting bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Na het afronden van zijn studie aan de School voor de Journalistiek in Utrecht was Brons van 1980 tot 1990 verbonden aan dagblad Het Vrije Volk; aanvankelijk als politiek redacteur en later als chef van de sociaal-economische en parlementaire redactie.

Henk Brons volgt als directeur-generaal G.E. (Gerard) van der Wulp op, die per 1 september start als plaatsvervangend Chef de Poste op de ambassade van Nederland in Washington.

De benoeming van de heer Brons is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.