Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederlandse ambassade Pakistan tijdelijk minder medewerkers

11 jul 2008 | Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft besloten het aantal uitgezonden medewerkers van de Nederlandse ambassade in Islamabad, Pakistan, tijdelijk terug te brengen tot een kernstaf van essentieel geachte medewerkers.

Alle niet-essentiële staf en aanwezige familieleden keren tijdelijk terug naar Nederland. De meesten van hen zijn al op zomerverlof.

Het ministerie heeft hiertoe besloten omdat de ambassade in Islamabad niet over adequate voorzieningen beschikt om al het uitgezonden personeel veilig te huisvesten. De maatregel is genomen op basis van evaluaties van recente dreigingen richting de Nederlandse ambassade. Er is sprake van een dreiging richting de symbolen van de Nederlandse staat, zoals de ambassade en de vlag. Er zijn geen concrete aanwijzingen voor een dreiging tegen Nederlanders of Nederlandse instellingen in het algemeen.

De consulaire dienstverlening van de ambassade aan Nederlanders in nood blijft ook onder de nieuwe omstandigheden gehandhaafd. Tijdelijk kunnen geen visa voor toeristen of familiebezoek worden afgegeven.

Bij de ambassade staan ongeveer 250 Nederlanders geregistreerd. De Nederlandse gemeenschap wordt door de ambassade op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in de veiligheidssituatie in het land. Nederlanders in Pakistan zijn ook bekend met het geldende reisadvies. Hierin worden niet- essentiële reizen naar bepaalde delen van Pakistan ontraden, terwijl voor de rest van het land extra waakzaamheid geldt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zal de veiligheidssituatie in Pakistan nauwlettend blijven volgen.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Vlag Pakistan
Gerelateerde informatie

* Landeninformatie Pakistan